Terugblik naar Workshop Michael Klostermann


Hoe was de workshop met Michael Klostermann? Die vraag is veel gesteld. De foto’s zijn gedeeld. Wij hebben louter enthousiaste reacties mogen vernemen. Michael heeft erg hoge rapportcijfers gescoord! Lees hier de resultaten van de gehouden evaluatie.


Zurück vom Workshop der Isseltaler Musikanten aus Duiven , Niederlande! 

Michael Klostermann: “Bewegend ist es zu erleben, wie im Laufe eines Tages die Herzen der Musikanten im gleichen Rhythmus schlagen, wie Musik zusammenwächst und pure Freude bereitet! Nette Begegnungen mit interessanten und musikalischen Menschen! 

Herzlichen Dank an die Teilnehmer, die hochmotiviert waren und ganz besonders an Jan Joris Heling, der für eine perfekte Organisation gesorgt hat, sowie an Cyrille van Poucke, den Leiter der Isseltaler Musikanten! 

Mein Dank gilt auch der Firma MIRAPHONE, für die Unterstützung und Instrumentenausstellung,  die hervorragend durch Norbert Nold repräsentiert wurde! Nicht vergessen möchte ich meinen Kollegen Stefan Klein, der als stilistisches Metronom ein unverzichtbarer Teil des Workshops geworden ist! 

Irgendwo trifft man sich bei Böhmischer Blasmusik sicher wieder, es war mir eine Ehre! 

Euer Michael Klostermann”


Terugblik en dankwoord

Op zaterdag 22 april 2023 hebben meer dan 30 gepassioneerde muzikanten deelgenomen aan de workshop ‘Het Geheim van de Böhmische Blasmusik’. De workshop werd gegeven door de bekende componist en dirigent Michael Klostermann en is georganiseerd door de Isseltaler Musikanten in samenwerking met Miraphone. Michael toonde zich een zeer bedreven en toegankelijke leermeester. Na een theoretische gedeelte werden zowel een polka als een wals ingestudeerd en werden door Michael de typische stijlkenmerken uitgelegd. Uiteindelijk resulteerde het in een polka en wals die Böhmisch klinken en niet ‘Hamburgisch’, zoals Michael het noemde. Tot slot werd – voor de deelnemers onverwacht en exclusief – de nieuwe voor Woodstock der Blasmusik geschreven polka ‘Tagen zum Träumen’ op de lessenaar gelegd en ingestudeerd. Want een fantastisch vrolijke melodie is dit!
Wij danken Michael voor de uitermate interessante workshop en de geweldige samenwerking de afgelopen tijd. Ook Norbert Nold van Miraphone danken wij zeer. Miraphone heeft deze workshop mede mogelijk gemaakt. 

Uiteraard zijn wij ook zeer veel dank verschuldigd aan de deelnemers uit Nederland, Duitsland en België.

‘s Avonds hebben de Isseltaler Musikanten een spetterend optreden gegeven. Ruud van Didden was onze moderator. Hij heeft het publiek met zijn Böhmische encyclopedische kennis getrakteerd op een geweldige toelichting bij ieder gespeeld werk. Ruud van Didden willen wij daarvoor van harte bedanken. De vele bezoekers hebben genoten. Fijn dat jullie er waren!

Het team van de Ogtent zijn wij ook dank verschuldigd voor de gastvrijheid en de service.

Mehr als 30 leidenschaftliche Musiker nahmen 22. April 2023 am Workshop „Das Geheimnis der Böhmischen Blasmusik“ teil.  Der Workshop wurde von dem bekannten Komponisten und Dirigenten Michael Klostermann geleitet und von den Isseltaler Musikanten in Zusammenarbeit mit Miraphone organisiert.  Michael erwies sich als sehr kompetenter und zugänglicher Lehrer.  Nach einem theoretischen Teil wurden sowohl eine Polka als auch ein Walzer einstudiert und Michael erklärte die typischen Stilmerkmale.  Am Ende entstand eine Polka und ein Walzer, die böhmisch klingen und nicht „hamburgisch“, wie Michael es nannte.  Schließlich wurde – unerwartet und exklusiv für die Teilnehmer – die neue Polka „Tagen zum Träumen“, geschrieben für Woodstock der Blasmusik, auf das Notenpult gestellt und einstudiert.  Denn das ist eine fantastische fröhliche Melodie!

 Wir danken Michael für den äußerst interessanten Workshop und die tolle Zusammenarbeit in der letzten Zeit.  Unser Dank gilt auch Norbert Nold von Miraphone.  Miraphone hat diesen Workshop ermöglicht.

 Natürlich sind wir auch den Teilnehmern aus den Niederlanden, Deutschland und Belgien zu großem Dank verpflichtet.

 Am Abend gaben die Isseltaler Musikanten einen spektakulären Auftritt.  Ruud van Didden war unser Moderator.  Er hat das Publikum mit seinem böhmischen Lexikonwissen mit einer wunderbaren Erklärung jedes gespielten Werkes verwöhnt.  Dafür danken wir Ruud van Didden.  Den vielen Besuchern hat es gefallen.  Schön, dass du da warst!

 Wir sind auch dem Ogtent-Team für seine Gastfreundschaft und seinen Service zu Dank verpflichtet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt cookies van derde partijen om bij te houden hoe u onze website gebruikt. Dit helpt ons om beter te begrijpen hoe bezoekers onze site kunnen vinden en gebruiken.   Meer info