Cyrille van Poucke en Marian Vlado in de jury

Tweejaarlijkse wedstrijd voor blaaskapellen in BelgiëVLAMO, de Vlaamse amateurmuziekorganisatie, heeft een wedstrijd voor blaaskapellen georganiseerd. Deze wedstrijd van VLAMO is de tweejaarlijkse afspraak voor blaaskapellen binnen de Böhmische, Egerländer en Mährische stijl. Groepen kunnen deelnemen in drie afdelingen: Heuvelklasse, Bergklasse en Topklasse.

Elke kapel brengt een muzikaal programma van maximaal 30 minuten met een verplicht werk uit de klasse waarin de groep optreedt, aangevuld met vrij te kiezen werken uit dezelfde klasse. Een internationale jury geeft na afloop van elk optreden een schriftelijke beoordeling.


Wedstrijd voor blaaskapellen 2024

De internationale jury bestaat dit jaar uit Cyrille van Poucke en Marian VLADO.Marian VLADO is componist/arrangeur en dirigent van Dunajská Kapela.

Marian Vlado is een getalenteerde muzikant en componist. Hij werd geboren op 24 mei 1977 in Myjava, Slowakije. Zijn muzikale reis omvat verschillende hoogtepunten:

 • Opleiding: In 1996 studeerde hij af aan het Conservatorium Bratislava, waar hij trompet studeerde.Kamermuziek: Van 1 mei 1998 tot 30 juni 1999 was hij lid van de Kameropera van het Slowaakse Nationale Theater in Bratislava, waar hij als eerste trompettist speelde.
 • Militaire muziek: Sinds oktober 2000 is hij lid van de Militaire Muziek van de President van de Slowaakse Republiek, waar hij als eerste bugelspeler fungeert en de leiding heeft over de trompet-, bugel- en tenorgroep.
 • Blasmusik: Hij heeft deel uitgemaakt van verschillende blaskapellen, waaronder Dunajska kapela (Slowakije), waarvan hij medeoprichter is. Met deze kapel werd hij in 2004 Europese kampioen in de categorie professionele Tsjechische en Moravische blaasmuziek.
 • Componist: Marian Vlado heeft ook composities op zijn naam staan, zoals de AV PolkaSlowakischer TraumWie in einem Märchen en andere.
 • Kortom, Marian Vlado is een veelzijdige muzikant die zowel als uitvoerend artiest als componist actief is in de muziekwereld.Cyrille van Poucke is dirigent van de Isseltaler Musikanten. Cyrille van Poucke is een getalenteerde muzikant en dirigent. Hij werd geboren op 15 mei 1962 in Nederland. Zijn muzikale carrière omvat diverse hoogtepunten:

 • Trompetstudie: Van 1981 tot 1988 studeerde hij trompet aan het Conservatorium van Amsterdam onder leiding van Klaas Kos. Tijdens zijn studie trad hij op met gerenommeerde Nederlandse orkesten, waaronder het Nederlands Nationaal Jeugdorkest en het Schleswig Holstein Musik Festival Orchestra, waar hij samenwerkte met dirigenten als Leonard Bernstein, Sergiu Celibidache en Georg Solti.
 • Orkestervaring: Vanaf 1987 was Cyrille eerste trompettist in de Nederlandse radio-orkesten, eerst in het Radio Symfonieorkest en sinds 2005 in de Radio Kamer Filharmonie. Hij speelde ook met belangrijke orkesten in Duitsland, België en Spanje.
 • Kamermuziek: Naast zijn klassieke werk speelde hij kamermuziek met ensembles zoals de Amsterdam Bach Soloists, Nederlands Blazersensemble, The Amsterdam Brass Quintet en The Combattimento Consort Amsterdam.
 • Trompetsolist: Cyrille was solist bij het Holland Festival, het Schleswig Holstein Musik Festival, het muziekfestival van Hong Kongen de Salzburger Festspiele.
 • Docent en dirigent: Hij doceerde trompet aan de Folkwang Universität der Künste in Essen, Duitsland. Later keerde hij terug naar de blaasmuziek als dirigent van de Isseltaler Musikanten, waar zijn liefde voor Egerländermuziek tot uiting komt.
 • Cyrille van Poucke is een veelzijdige muzikant die zowel in de klassieke muziek als in de Egerländermuziek zijn sporen heeft verdiend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt cookies van derde partijen om bij te houden hoe u onze website gebruikt. Dit helpt ons om beter te begrijpen hoe bezoekers onze site kunnen vinden en gebruiken.   Meer info