Isseltaler verjaardagsconcert

Aanbeveling Norbert Rabanser

Persbericht

‘Isseltaler verjaardagsconcert’ met Quattro Poly uit de Allgäu

De Isseltaler Musikanten gaan in Duiven hun 45-ste verjaardag vieren met een ‘Isseltaler verjaardagsconcert’. Op zaterdag 7 mei 2022 komt de groep Quattro Poly uit de Allgäuer Alpen voor het eerst naar Nederland. Dit gezelschap brengt ‘hochkarätige Blasmusik’. De Isseltaler Musikanten treden deze avond uiteraard ook op.

Tot eind januari zijn er zogenaamde Early Bird-kaarten te koop, waarmee extra korting op de entreeprijs wordt gegeven. Isseltaler Musikanten

Voordat Quattro Poly het podium betreedt, zullen de Isseltaler Musikanten optreden. Deze muzikanten onder leiding van Cyrille van Poucke spelen op hoog niveau traditionele en nieuwe Böhmische blaasmuziek. Sinds de oprichting in 1977 is de kapel haar Böhmische Egerländerroots trouw gebleven. 

Gedurende haar 45-jarig bestaan is het blaasorkest uitgegroeid tot een toonaangevende kapel. Met gemiddeld 12 optredens per jaar zijn de muzikanten op de bühne te vinden, niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Het orkest speelde in Zuid Tirol op het muziekfeest in Tramin, is regelmatig te gast in Hamminkeln (Duitsland) bij de destilleerderij van de befaamde Isseltaler Kruidenlikeur en staat in mei 2022 geprogrammeerd op de 3e editie van het Open Air festival Blechlawine in Mayrhofen (Oostenrijk). 


Waar en wanneer?   

                                  

Het Isseltaler verjaardagsconcert wordt gehouden op zaterdagavond 7 mei 2022 in Cultuurcentrum DE OGTENT, Remigiusplein 9, te (6921 BL) Duiven. De aanvang is 19.00 uur en de zaal gaat om 18.00 uur open. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal en via www.isseltalermusikanten.nl. Kaarten zijn ook via de e-Ticketshop van de Isseltaler Musikanten te bestellen. 

Tot eind januari 2022 zijn er Early Bird toegangskaarten voor de prijs van € 15,50 te bestellen in de ticketshop, dus niet wachten met het kopen van een toegangsbewijs.

De normale toegangsprijs bedraagt € 18,50 per persoon. U kunt ook kaarten bestellen via 026 – 38 20 245 of per e-mail info@isseltalermusikanten.nl.

Quattro Poly is een zevenkoppig gezelschap van Allgäuer origine met een muzikaal spectrum dat varieert van traditionele ‘Blasmusik’ tot groovy moderne klanken. De groep slaat een muzikale brug tussen liefhebbers van traditionele blaasmuziek en liefhebbers van meer eigentijdse blaasmuziek. YouTube-fenomeen Christian Grässlin maakt deel uit van het gezelschap en is een multi-instrumentalist die met zijn G3 een begrip is bij zijn collega’s.

Passie voor topklasse ‘Blasmusik’, onstuitbare speelvreugde en muzikaal experiment heeft de groep sinds 2007 verenigd en geeft de motivatie om op het podium voor het publiek vol gas te geven.

Met een massieve sound en op een humoristische en charmante wijze, speelt ‘Quattro Poly’ een repertoire, dat voornamelijk bestaat uit eigen composities. Iedere blaasmuziekliefhebber komt gegarandeerd aan zijn trekken of hij of zij nu oud of jong is.  Zowel de gezelligheidstoehoorder als de ‘Blasmusik’-fanaat raakt onder de indruk van deze groep.

Dankzij haar eigenzinnigheid en haar muzikale klasse is ‘Quattro Poly’ inmiddels een constante factor geworden in de blaasmuziekscene en zijn de muzikanten graag geziene muzikale gasten bij tal van hoogtepunten van de blaasmuziekwereld. ‘Quattro Poly’ speelt overal waar goede ‘Blasmusik’ de waardering vindt die het verdient. De muzikanten hebben onder meer op de podia van ‘Woodstock der Blasmusik’, ‘Zauber der Blasmusik’ of ‘MusikPROB’ gestaan en komen nu voor het eerst naar Nederland. 

Quattro Poly is een zevenkoppig gezelschap van Allgäuer origine met een muzikaal spectrum dat varieert van traditionele ‘Blasmusik’ tot groovy moderne klanken. De groep slaat een muzikale brug tussen liefhebbers van traditionele blaasmuziek en liefhebbers van meer eigentijdse blaasmuziek. YouTube-fenomeen Christian Grässlin maakt deel uit van het gezelschap en is een multi-instrumentalist die met zijn G3 een begrip is bij zijn collega’s. De musici worden hier aan u voorgesteld.

Georg Hiemer
Trompete, Flügelhorn

Schorsch (1991) die sinds eind 2019 bij de groep speelt, vertegenwoordigt de Ostallgäu bij Quatttro Poly. Met virtuoze solo-optredens bewijst hij keer op keer dat hij een ware meester op zijn instrument is. Voor zijn optredens oefent hij meestal speciale ademhalingsoefeningen op de vloer. Als de geschoolde trompettist niet met Quattro Poly op pad is, geeft hij zich vol overgave les aan jonge Allgäuer trompettisten, geeft hij soloconcerten of speelt hij met een van zijn twee koperkwintetten of bij de Brauhaus Musikanten.

Christian Grässlin
Trompete, Flügelhorn, Akkordeon

Christian (1993) (ook bekend als CG, Sitch, Grämmlin of Frässlin) komt uit Baden-Württemberg, heeft Braziliaans bloed en lijkt dankzij zijn rode haar uit Ierland te komen. De trompettist, die in verschillende genres vertegenwoordigd is, zorgt er met zijn Ganschhorn voor dat zijn medemuzikanten, die anders sterk op polka zijn gefixeerd, ook op andere muzikale ideeën worden gebracht. Als gepassioneerd dronepiloot gaat Christian ook in zijn vrije tijd high met zijn quadrocopter en GoPro, waarmee hij video’s voor zijn veelbekeken YouTube-kanaal maakt.

Patrick Riedle
Trompete, Flügelhorn

Patrick neemt sinds kort de “rechtervleugel positie” in en is nu de jongste in de groep. Tegelijkertijd versterkt hij de Oost Allgäu vertgenwoordiging. Patrick komt uit Kaufbeuren-Stad en studeert momenteel aan het Staatsconservatorium van Tirol.

Als hij niet met Quattro Poly op tournee is, verfijnt hij zijn trompetvaardigheden in Innsbruck.

Jürgen Hirschauer
Posaune, Tenorhorn

Als je niet beter wist, zou je denken dat Jürgen zijn muzikaliteit al met de moedermelk had meegekregen. Oefenen is voor watjes en inspelen doe je pas vanaf de C3, dat is zijn motto. Of het nu op de tenorhorn of de trombone is – de werktuigbouwkundig ingenieur bewijst regelmatig dat minder meer is met zijn virtuoze solo-optredens. 

Tobias Roggors
Posaune, Bariton

Degenen die Quattro Poly beter kennen, weten dat zij in het begin als een viertal speelden. De naam van de groep duidt daarop. Als snel beseften de muzikanten dat uitbreiding nodig was om flexibeler te zijn en een uitgebreider repertoire te kunnen spelen. Met Tobi hebben zij de juiste kandidaat gevonden. Hij heeft zich als leerling van Berthold Schick ontwikkeld als een eersteklas trombonist en baritonist en is bovendien altijd beschikbaar voor een vocaal intermezzo of een spontaan grapje. Omdat de werktuigbouwkundige en alcohol nooit de beste vrienden zijn geworden, bestuurt hij ook de tourbus.

Florian Wolf
Tuba

Florian is een oprichter van Quattro Poly en de man op de tuba. Met zijn instrument, heeft hij altijd voor de lage noten gezorgd. Samen met de slagwerker zorgt hij ervoor dat alles in de machinekamer goed marcheert. Hij vervult deze taak zeer gemotiveerd. Hij is tevens componist. De afgestudeerde bedrijfskundige is altijd in voor een pleziertje, maar houdt op de achtergrond de touwtjes stevig in handen. Florian speelt ook bij Blechverrückt en was privéleerling van Prof. Josef Steinböck van de Hochschule für Musik in München.

Stefan Braun
Schlagzeug

Stefan staat bekend als de metronoom uit Baden-Württemberg. Hij is chronisch in een goed humeur, altijd op tijd en laat zich door niets van zijn stuk brengen – kortom: hij beschikt over de beste eigenschappen voor een slagwerker. Van beroep is hij bankmedewerker. Stefan is bij Quattro Poly verantwoordelijk voor de juiste aandrijving in de machinekamer én voor het handhaven van het ‘schwäbischen‘ dialect aan de microfoon. Quattro Poly is een zevenkoppig gezelschap van Allgäuer origine met een muzikaal spectrum dat varieert van traditionele ‘Blasmusik’ tot groovy moderne klanken. De groep slaat een muzikale brug tussen liefhebbers van traditionele blaasmuziek en liefhebbers van meer eigentijdse blaasmuziek. YouTube-fenomeen Christian Grässlin maakt deel uit van het gezelschap en is een multi-instrumentalist die met zijn G3 een begrip is bij zijn collega’s.

Deze website gebruikt cookies van derde partijen om bij te houden hoe u onze website gebruikt. Dit helpt ons om beter te begrijpen hoe bezoekers onze site kunnen vinden en gebruiken.   Meer info