Isseltaler Musikant worden

Als Isseltaler Musikant meespelen op het podium tijdens leuke concerten en op een internationaal festival schitteren tussen uitsluitend heel bekende blaaskapellen? Een optreden in de Tirolertent op de Zwarte Cross? Dat kan ook! Wij zoeken nu specifiek naar een trompettist/Flügelhornist en een (bas)trombonist. Reageer en kom gewoon een keer op een donderdagavond kijken.


Dit is je kans! Word muzikant bij de Isseltaler Musikanten en ga met ons mee naar optredens in Nederland, Duitsland en Oostenrijk.

Wij zijn ervaren in het organiseren van toonaangevende blaasmuziekevenementen, zoals ‘Zweimal Blasmusik’, ‘Isseltalerfest’ en de ‘Egerländer Workshop’. Ook in 2024 gaan wij weer opvallende evenementen organiseren.

Stap in een geoliede Egerländermachine bij een (amateur)orkest met een professionele organisatie en een professionele dirigent.

Graag willen wij jou uitnodigen een repetitie bij te wonen. Repeteren doen wij wekelijks op donderdagavond in Rheden.

WhatsApp via de website – mail naar info@isseltalermusikanten.nl – of bel 026-3820245 – Jan-Joris Heling.

Klik op deze vacatureBen of ken jij een Egerländer Musikant?

Ben of ken jij de muzikant die graag deel uit wil maken van een succesvol Egerländerblaasorkest dat op niveau onder professionele leiding optredens verzorgt? De Isseltaler Musikanten geven graag ervaren, maar ook nieuwe, jonge wat minder ervaren muzikanten de gelegenheid een aantal proefrepetities mee te draaien. Bij ons hoef je niet voor te spelen, maar spreken wij gewoon voor jou en voor ons een proefperiode af, waarin wij je desnoods de fijne kneepjes van de Egerländermuziek bijbrengen.

Neem contact met ons op en wij bekijken samen of er nu of in de toekomst voor jou plaats is in het orkest.

Nieuwe muzikanten bij de Isseltaler MusikantenHeiner Berl
Onze nieuwste lid Heiner Berl stelt zich voor. Welkom bij de Isseltaler Musikanten!

Graag stel ik mij kort voor. Mijn naam is Heiner Berl, ik ben 65 jaar oud, ik woon in Kalkar. Ik ben als kind begonnen met het bespelen van de jachthoorn. Ik heb bij Blasorchester Lohmühle e.V. gespeeld. Dit orkest was zeer succesvol op concoursen.

In 1972 stapte ik over op ‘Blasmusik’ voor de Musik-Gruppe Orsoy. Sindsdien speel ik tenorhorn en bariton. In die tijd heb ik ook trombone gespeeld. Van 1990 tot 2010 heb ik de instrumenten om professionele redenen aan de wilgen moeten hangen. Vanaf 2011 tot heden ben ik weer intensief actief met blaasmuziek. 

Ik vind het erg leuk om met goede muzikanten te spelen. Mijn muzikale rolmodellen zijn Ernst Hutter & Die Egerländer Musikanten – Das Original, met wie ik ook persoonlijk contact onderhoud. Ik ben erg blij dat ik met de Isseltaler Musikanten kan spelen.

Groetjes en blijf gezond! Heiner

Jan Bults

Ons nieuwste lid Jan Bults stelt zich voor. Welkom bij de Isseltaler Musikanten!

“Als nieuwe tenorhornspeler van de Isseltaler Musikanten stel ik me graag aan jullie voor. Mijn naam is Jan Bults en ik woon in Emmeloord, een mooie plaats in de Noordoostpolder. Sinds mijn tienerjaren speel ik euphonium, trombone en bariton. Door de jaren heen heb ik bij allerlei verschillende ensembles en blaasorkesten gespeeld, en veel geremplaceerd. De laatste 22 jaar was mijn vaste stek het BoneBrass ensemble, een semi professioneel trombone kwartet. Hiermee hebben we heel veel kamermuziekconcerten gegeven door heel Nederland en meegedaan aan radio- en tv-uitzendingen. Eveneens zijn in eigen beheer 2 CD’s opgenomen. Mijn interesse voor muziek en dan speciaal blaasmuziek was al vroeg ontstaan. Als 15 jarige mocht ik bij het harmonieorkest ook in de blaaskapel spelen van de plaatselijke vereniging. Deze kapel speelde muziek van Ernst Mosch. Sindsdien heeft deze muziek mij niet meer losgelaten. In die tijd kocht ik ook als jeugdig muzikant mijn eerste dubbel LP van Mosch. Toen de mogelijkheid kwam om bij de Isseltaler te spelen heb ik dat dan ook van harte aangenomen. Het is een leuke, gezellige groep muzikanten waar ik hopelijk veel muzikaal plezier mee kan beleven.

Muzikale groet, Jan Bults”

Bas Wesche

Ons nieuwste lid Bas Wesche stelt zich voor. Welkom bij de Isseltaler Musikanten!

“Als nieuw lid van de Isseltaler Musikanten stel ik mij graag aan jullie voor. Mijn naam is Bas Wesche en woon in Ewijk, een klein dorpje in het land van Maas en Waal. Zoals jullie zien speel ik hoorn. Een prachtig instrument met een bijzondere klank. In de ‘Blasmusik’ niet direct een instrument dat je vaak tegenkomt. Om een nog grotere eenheid te kunnen vormen met mijn trombonecollega’s ben ik thuis aan het oefenen gegaan om in de loop van dit jaar aan te kunnen “schuiven” op trombone. 
Naast het optreden op ‘Blechlawine’, dat gepland staat in mei 2020, ben ik ook weer te vinden op het festival ‘Woodstock der Blasmusik’, waar ik al diverse edities van heb bijgewoond. Hier is mijn liefde voor de ‘Blasmusik’ nog groter geworden. Kortom, ik vind het een eer om lid te mogen zijn van deze prachtige kapel en hoop jullie allemaal snel te zien bij een van onze optredens. 


Muzikale groet, Bas Wesche”Bespeel je een van de instrumenten uit ons orkest, dan leren wij je eventueel hoe je de blaasmuziek swingend kunt laten klinken. Wij weten hoe deze muziek met Schwung gespeeld moet worden en brengen dat graag op jou over. De nog niet zo ervaren muzikanten bieden wij graag een mogelijkheid orkestsamenspel te leren en podiumervaring op te doen. 

Informeer vrijblijvend of er nu of in de toekomst plaats is binnen een van de secties van ons orkest. Een keer een repetitie bijwonen om de smaak te proeven mag altijd.

Kortom: Wij zoeken jou! Proef ook de sfeer van ons orkest. 

Wekelijks repeteert het orkest op donderdagavond in Rheden aan de IJsselsingel 17 (repetitielokaal March & Showband Rheden). De repetitieavond begint om 20.00 uur.

Stuur een What’s App bericht via de website, bel 026-3820245 of mail info@admin

Wij nodigen je graag uit een afspraak te maken voor het vrijblijvend bijwonen van een repetitieavond. 

Na het bijwonen van een repetitieavond kunnen wij een wederzijdse proefperiode afspreken, zodat je wat langer kennis kunt maken met de wijze van repeteren en de sfeer op de repetitieavond.

Nog meer informatie over het muzikant worden bij de Isseltaler Musikanten tref je hier aan.

Graag tot ziens bij ons orkest,

je toekomstige collega-muzikanten.

Deze website gebruikt cookies van derde partijen om bij te houden hoe u onze website gebruikt. Dit helpt ons om beter te begrijpen hoe bezoekers onze site kunnen vinden en gebruiken.   Meer info