Algemene links

De thuishaven van de Isseltaler Musikanten is de gemeente Rheden. Het oude gemeentewapen was jarenlang op de podiumvaantjes van de Isseltaler Musikanten te zien.

De Isseltaler Musikanten zijn aangesloten bij KNMO. De vereniging KNMO is per 1 januari 2014 ontstaan door fusie van de landelijke muziekorganisaties KNFM en VNM en stelt zich als overkoepelende muziekorganisatie ten doel het op landelijk niveau bevorderen van de (amateurmuziek) muziekbeoefening en aanverwante vormen van (amateur) kunstbeoefening en het behartigen van de gezamenlijke belangen van haar leden en de daarbij aangesloten verenigingen.

De Rhedense instelling voor Cultuur en Kunst RiQQ is een platform voor professionele kunsten, cultuureducatie en amateurkunsten in Rheden.

De openbare Facebook-pagina van Riet Welgraven ‘Blaaskapellen Egerländer Böhmisch Mährisch’ is inmiddels een begrip. Op deze pagina treft u aankondigingen en recensies van blaaskapellen aan.

De website Polkafest geeft een compleet beeld van alle kapellen en optredens in Nederland. Blader door de evenementen en klik op een evenement voor meer informatie over het evenement, de locatie en de kapellen. Mucke – Magazin für böhmische und mährische Blasmusik, aanbevolen magazine voor de blaasmuziekliefhebber.

Ruud’s Musicmagazine vertelt u alles over blaas– en  volkstümliche muziek.Volks- en blaasmuziek voor allen van Rob Claessens in Volksmusik mit Schwung

Zlata Muzika is een blaasmuziekprogramma en website van Antoon Brenders

Blasmusikburö is een initiatief van Jürgen Enser. Op deze website staan tal van wetenswaardigheden.

Musiktreff biedt ook een mooi overzicht van concerten, evenementen en workshops

Ook interessant is het Europees portaal voor Böhmische Blasmusik.

Lees alles over Der Böhmische Traum; de geschiedenis van een succestitel, zie ook de Facebookpagina. 

Onze eigen likeur wordt gemaakt door Bovenkerck Spirituosen; Bovenkerck is gevestigd in Hamminklen (D.) en organiseert met regelmaat het ‘Isseltalerfest mit den Isseltaler Musikanten’.

Deze website gebruikt cookies van derde partijen om bij te houden hoe u onze website gebruikt. Dit helpt ons om beter te begrijpen hoe bezoekers onze site kunnen vinden en gebruiken.   Meer info