Het geheim van de Böhmische Blasmusik, concert

De Isseltaler Musikanten geven het ‘Geheim van de Böhmische Blasmusik’ prijs.

22 april 2023 de Ogtent Duiven 

KLIK HIER: VOORVERKOOP KAARTEN € 10,00

Duiven – De Isseltaler Musikanten gaan op zaterdag 22 april 2023 met medewerking van Ruud van Didden ‘Het Geheim van de Böhmische Blasmusik’ prijsgeven tijdens een concertavond in de Ogtent te Duiven. Samen met hun dirigent Cyrille van Poucke staan de muzikanten borg voor een paar uur gezelligheid met stemmige Böhmische blaasmuziek, waarbij aan het publiek op onderhoudende wijze uiteen wordt gezet wat de oorsprong van deze muziekstijl is en wat deze muziek zo bijzonder maakt.

Ruud van Didden, bekend van zijn muziekblad ‘Ruud’s Musicmagazine”, blaasmuziekkenner en jarenlang promotor van de ‘Blasmusik’ in Nederland, zal zijn kennis over de Böhmische Blasmusik op het publiek overbrengen en daarbij ook het Geheim van de Böhmische Blasmusik verklappen. Daartoe zal hij overdag de next level workshop met Michael Klostermann bijwonen, die de Isseltaler Musikanten samen met Miraphone hebben georganiseerd. 

Isseltaler Musikanten

Deze muzikanten onder leiding van Cyrille van Poucke spelen op hoog niveau traditionele en nieuwe Böhmische blaasmuziek. Sinds de oprichting in 1977 is de kapel haar Böhmische Egerländerroots trouw gebleven. Diverse werken van Ernst Mosch und sein Egerländer Musikanten en diverse andere Böhmische (jonge) componisten zullen tijdens het programma in Duiven de revue passeren.

Gedurende haar 45-jarig bestaan is het blaasorkest uitgegroeid tot een toonaangevende kapel. Met gemiddeld 12 optredens per jaar zijn de muzikanten op de bühne te vinden, niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Het orkest speelde in Zuid-Tirol op het muziekfeest in Tramin en is regelmatig te gast in Hamminkeln (Duitsland) bij de destilleerderij van de befaamde Isseltaler Kruidenlikeur. In mei 2022 hebben de muzikanten geprogrammeerd gestaan op het Open Airfestival der Blasmusik ‘Blechlawine’ in Mayrhofen Oostenrijk.

De muzikanten organiseerden meerdere keren Egerländerworkshops en concerten met bekende Duitse en Oostenrijkse professionele muzikanten.        

                                                                                       
Waar en wanneer?                                     

Het concert ‘Het Geheim van de Böhmische Blasmusik’ wordt gegeven op zaterdagavond 22 april 2023 in Cultuurcentrum DE OGTENT, Remigiusplein 9, te (6921 BL) Duiven. De aanvang is 19.30 uur en de zaal gaat om 18.30 uur open. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal en via www.isseltalermusikanten.nl. Kaarten zijn ook via de e-Ticketshop van de Isseltaler Musikanten te bestellen. 

De toegangsprijs bedraagt in de voorverkoop € 10,00 per persoon. Aan de zaal kosten de kaarten € 12,50 per persoon.  Kaarten kunnen ook telefonisch besteld worden via 026 – 38 20 245 of per e-mail info@isseltalermusikanten.nl.

Deze website gebruikt cookies van derde partijen om bij te houden hoe u onze website gebruikt. Dit helpt ons om beter te begrijpen hoe bezoekers onze site kunnen vinden en gebruiken.   Meer info