Jubileumfeest 40 jaar

Hartelijk welkom op ons Jubileumfeest! 

Beleef het geweldige Non-stop BlaasmuziekTop-programma mee, dat is samengesteld ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Isseltaler Musikanten. Het is de organisatie gelukt om het meest bekende gezelschap in de kleine Böhmische bezetting ‘Die Innsbrucker Böhmische’ uit Tirol te engageren. 

Daarnaast zijn de topblaaskapellen Die Reifholzkapelle, de Drie Donken Blaaskapel en de Isseltaler Musikanten uit eigen land present. 

De gelegenheid om op één dag zoveel mooie blaasmuziek te kunnen beluisteren, kunt u zich niet laten ontgaan. Ons jubileumfeest is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds. 

Wij willen u graag op ons Jubileumfeest begroeten.Isseltaler Musikanten vieren 40-jarig bestaan met non-stop blaasmuziektop 

‘Die Innsbrucker Böhmische’ in Babberich 

De Isseltaler Musikanten uit het Gelderse Rheden bestaan 40 jaar en gaan dit op zondag 30 april 2017 in Babberich vieren met een non-stopprogramma van topblaaskapellen. Topact is het uit Tirol afkomstige orkest Die Innsbrucker Böhmische. Die Innsbrucker Böhmische hebben inmiddels 11 cd’s op hun naam staan. Het orkest heeft vooral veel Mosch-titels en nieuwe composities van Norbert Rabanser, Engelbert Wörndle en de vroegere bassist Mathias Rauch opgenomen. Het orkest behoort tot de crème de la crème van de blaasmuziek in Europa. Naast Die Innsbrucker Böhmische gaan Die Reifholzkapelle uit Boven-Leeuwen, de Drie Donken Blaaskapel uit Den Dungen en de Isseltaler Musikanten zelf er alles aan doen om van het jubileum een onvergetelijk feestje te maken. De Isseltaler Musikanten worden bij de organisatie in Babberich gefaciliteerd door Drumfanfare “St. Jan” Babberich.

Isseltaler Musikanten 

De Isseltaler Musikanten werden 40 jaar geleden aan de oevers van de IJssel opgericht. Gedurende haar bestaan is de blaaskapel uitgegroeid tot een toonaangevende kapel die gespecialiseerd is in de Böhmische Egerländermuziek. Door telkens weer gerenommeerde dirigenten aan te trekken heeft het orkest deze groei doorgemaakt en is het orkest na 40 jaar nog springlevend. Er blijkt ook in Nederland een behoorlijke groep liefhebbers van mooie stemmige blaasmuziek te zijn, die hun weg naar optredens van de Isseltaler Musikanten weet te vinden. Met gemiddeld 12 optredens per jaar zijn de muzikanten op de Bühne te vinden. Niet alleen in Nederland maar ook bijvoorbeeld in Hamminkeln (D) bij feesten van de destilleerderij van de befaamde Isseltaler Kruidenlikeur.

Het orkest heeft in haar 40-jarige bestaan respectievelijk onder leiding gestaan van Bep Enkhoff, Johan van den Berg, Herman Engelbertinck, Hugo Masselink en Bennie ter Heide. 

Verandering in de muzikale leiding van de Isseltaler Musikanten                                                                    

Na jarenlang actief te zijn geweest als dirigent van de Isseltaler Musikanten heeft Bennie ter Heide om professionele redenen besloten het muzikale leiderschap over te dragen aan een opvolger. Sinds oktober 2004 is Bennie als dirigent betrokken geweest bij het succes van het orkest. Met Bennie heeft het orkest een grote groei meegemaakt en heeft het orkest zich, zowel in muzikaal opzicht als in presentatie, positief weten te onderscheiden van andere blaasorkesten. Bennie heeft de orkestleden zodanig muzikaal weten te inspireren dat optredens voor het publiek een waar genot om te beluisteren en te bekijken zijn geworden.

Als nieuwe dirigent is benoemd Cyrille van Poucke (1962). De Isseltaler Musikanten hebben met Cyrille wederom een gerenommeerde muzikale leider aan zich kunnen binden. Cyrille is geen onbekende in de muziekwereld en keert met zijn dirigentschap bij de Isseltaler Musikanten terug naar blaasmuziek. Reeds vanaf jonge leeftijd klopt het muzikale hart van Cyrille voor de Egerländermuziek. Naast al zijn activiteiten in de klassieke muziek heeft hij deel uitgemaakt van de Glanerbrugger Muzikanten en is hij flügelhornist in het orkest van Herman Engelbertinck u.s. Egerländer Musikanten. In het verleden is Cyrille twee keer docent geweest bij de Isseltaler Egerländerworkshop.

De officiële overdracht zal plaatsvinden tijdens het Jubileumfeest in Babberich; daar zal Bennie ter Heide het stokje officieel overdragen aan zijn opvolger.

Non-stop blaasmuziektop

Jubileumfeest van de Isseltaler Musikanten treden vier bijzondere orkesten op. Het feest wordt geopend door Die Reifholzkapelle onder leiding van Simon Meurs, een van de grote kenners van de blaasmuziek in Nederland. Na dit optreden volgt een optreden van de Drie Donken Blaaskapel onder leiding van José van de Koevering. Dit orkest is bekend geworden door Toon Hermans, die zich bij zijn carnavalskraker ‘Vogeltje wat zing je vroeg’ liet begeleiden door de Drie Donken. Na dit succes is de kapel zich gaan specialiseren in de Mährische muziekstijl en treedt zij veelvuldig op in binnen- en buitenland. Uiteraard treden de feestvierende Isseltaler Musikanten zelf ook op. Zij doen dit in Babberich als opwarmer voor de topattractie op hun verjaardagsfeest Die Innsbrucker Böhmische. Het Jubileumfeest is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds.

Die Innsbrucker Böhmische

Innsbrucker Böhmische zijn in heel Europa beroemd van radio en tv en spelen op alle grote festivals. Het orkest Die Innsbrucker Böhmische werd opgericht in 1997 door slagwerker Norbert Rabanser. De in Zuid-Tirol geboren Rabanser is de muzikale leider van het gezelschap. Tot 1999 heeft hij als slagwerker deel uitgemaakt van het Tiroler Symphonieorchester Innsbruck. Momenteel doceert hij aan het Tiroolse Conservatorium. Het is het onbetwiste toporkest in kleine bezetting in het Böhmische muziekgenre en is in dit genre nog niet overtroffen in kwaliteit. De handelsmerken van de groep zijn de originele composities en de eigen arrangementen, die een hoge mate van virtuositeit verlangen. De professionele muzikanten zijn bij elkaar gekomen om de Böhmische blaasmuziek tot in de perfectie uit te voeren. Ongewoon is de kleine bezetting van zeven man; de sound is echter uniek en heeft een onmiskenbare stijl. De zeven professionele musici van Die Innsbrucker Böhmische komen uit de klassieke muziek. De musici zijn actief in symfonieorkesten, zoals het Tiroler Symphonieorchester Innsbruck of de Münchner- und Wiener Philharmonikern. Een aantal musici was destijds actief bij Ernst Mosch und seine Original Egerländer Musikanten. De musici zijn docent aan muziekscholen en universiteiten, componeren voor blaasorkest en zijn in verschillende muzikale stijlen thuis. Het hart klopt, ondanks de vele verschillende muzikale activiteiten, echter voor de blaasmuziek.

Het jubileumfeest wordt gehouden  op zondagmiddag 30 april 2017 in Kulturhus De Borg, Babborgaplein 3a, (6909 DW) Babberich. De aanvang is  12.00 uur en de zaal gaat om 11.00 uur open.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal en via www.isseltalermusikanten.nl. Kaarten zijn ook via de e-Ticketshop van de Isseltaler Musikanten te bestellen. De toegangsprijs bedraagt € 10,00 per persoon. U kunt ook kaarten reserveren via de Reserveringslijn 026 – 38 20 245 of per e-mail info@admin

PRESSENACHRICHT

 

“Die Innsbrucker Böhmischen” kommen!

“Die Innsbrucker Böhmische” 30.04.2017 in Babberich-Zevenaar NL


Am Sonntag 30. April gastieren Die Innsbrucker Böhmische in Babberich-Zevenaar (Holland, Grenzübergang A3 Elten). Sondergastspiel einer der bekanntesten und musikalisch hochstendsten Formationen des deutschen Sprachraumes: Die Innsbrucker Böhmische.

“Die Isseltaler Musikanten” veranstalten ein Fest der Superlative. Am Sonntag, den 30 April 2017 erwartet Sie böhmische Musik vom allerfeinsten, mit einer Spitzengruppe aus Tirol: “Die Innsbrucker Böhmische”.

40 Jahre Isseltaler Musikanten

Seid dabei, wenn die Innsbrucker Böhmische Holland im Frühjahr 2017 einen Besuch abstattet! Am Sonntag, den 30. April steht das Jubiläumsfest der Isseltaler Musikanten in NL-Babberich auf dem Programm.

Hört man Blasmusik in der kleinstmöglichen Besetzung, dann kommt man um den Namen “Die Innsbrucker Böhmische” wohl kaum mehr herum. Die sieben Musiker mit abgeschlossenem Musikstudium haben allesamt schon in unzähligen Orchestern, wie den Wiener Philharmonikern, dem London Symphonic Orchestra, den Münchner Philharmonikern und vielen mehr mitgespielt.

Vor rund 15 Jahren haben sie eine eigene Stilrichtung, einen eigenen Sound erschaffen beziehungsweise erfunden. Neben dem täglichen Dienst in der Oper oder im Symphoniekonzert, spielen die Musiker der Innsbrucker Böhmischen in ihrer Freizeit mit Freude ihre eigene Musikrichtung. Unzählige Musikformationen eifern diesem Klangbild mittlerweile nach und spielen die Kompositionen und Arrangements der Innsbrucker Böhmischen nach. Den Titel “Das Original“ hat sich diese Vorzeigegruppe wohl redlich verdient. Eigene Kompositionen vom musikalischen Leiter Norbert Rabanser, von Engelbert Wörndle oder von Mathias Rauch festigen dieses “Original“ noch ganz im Speziellen. Unzählige Fernseh- und Radio-Auftritte bestätigen den Beliebtheitsgrad. Das Programm der Innsbrucker Böhmischen umfasst nebst virtuos vorgetragenen Solostücken, getragene Melodien und rasante technisch anspruchsvolle Stücke; jede Passage bei höchster Tonkultur mit absoluter Perfektion. Das Programm beinhaltet alles, was das Musikerherz begehrt. Die Singleproduktion “Dem Land Tirol die Treue“ ist herauszuheben. Die Innsbrucker Böhmische wurde mit diesem Titel als erste Blasmusikformation in Österreich mit Gold ausgezeichnet.Im Vorprogramm spielen “Die Isseltaler Musikanten” aus Rheden (bei Arnhem), “Die Reifholzkapelle” und “Drie Donken Blaaskapel”. Spezial für die deutschen und niederländischen Liebhaber der Blasmusik hat die Organisation für dieses Konzert einen Festsaal anbei der Grenze gemietet. Das Jubiläum wird finanziell durch den ‘Prins Bernhard Cultuurfonds’ unterstützt.Eintritt: 10,00 € pro Person. Karten sind sicher zu bestellen im E-Ticket Shop der Isseltaler Musikanten oder an der Kasse. Einlass 11.00 Uhr

Deze website gebruikt cookies van derde partijen om bij te houden hoe u onze website gebruikt. Dit helpt ons om beter te begrijpen hoe bezoekers onze site kunnen vinden en gebruiken.   Meer info