Blechlawine festivalinformatie

Click to view in fullscreen

In 2019 was het zover en ging het eerste “Blechlawine, het Blasmusikfestival in het Zillertal” met groot succes van start. Er is in de tussentijd veel gebeurd. Eén Blechlawine werden meerdere Blechlawinen. Door het grote succes en de enthousiaste bezoekers werd het programma uitgebreid. Het hoofdevenement is en blijft Blechlawine, het Blasmusikfestival in het Zillertal. Daarnaast is er nog de ‘Blechlawine am Berg’, de ‘Blechlawine im Dorf’ en de ‘Blechlawine in Concert’.

Alle goede dingen komen in drieën, en als het zo goed werkt, zou het voor de vierde keer moeten doorgaan – onder dit motto belooft het `Blasmusikfestival van dit jaar, de Blechlawine 4.0, een schitterend hoogtepunt te worden. Welke stijl dan ook: van Inntaler, Oberkrainer en Egerländer tot popmuziek – een waar feest voor het oor is gegarandeerd. Maar het zijn niet alleen de bijna 40 muziekgroepen die indruk maken met hun vaardigheden. De muzikanten van de 16 kapellen van de Zillertaler Musikbundes imponeren bovendien als eersteklas gastheren op het Waldfestplatz in Mayrhofen en verwennen festivalbezoekers met culinaire Zillertaler lekkernijen, heerlijke wijnen en nog veel meer. Ook op de berg wordt het niet minder muzikaal, wanneer er onder de naam Blechlawine am Berg optredens zijn in het Gschösswandhaus, op de Musikinsel en op de Kasermandlalm.Im Jahr 2019 war es so weit, und die erste „Blechlawine, das Blasmusikfestival im Zillertal“, startete mit großem Erfolg. Inzwischen ist viel passiert. Aus einer Blechlawine wurden mehrere Blechlawinen. Aufgrund des großen Erfolges und der begeisterten Besucher wurde das Programm erweitert. Die Hauptveranstaltung ist und bleibt die Blechlawine, das Blasmusikfestival im Zillertal. Zusätzlich gibt es die ‘Blechlawine am Berg’, die ‘Blechlawine im Dorf’ und die ‘Blechlawine in Concert’.

Alle guten Dinge sind drei, und wenn es so gut funktioniert, soll es auch ein viertes Mal weitergehen – unter diesem Motto verspricht auch das diesjährige Blasmusikfestival, die Blechlawine 4.0, ein fulminantes Highlight zu werden. Egal welche Stilrichtung: von Inntaler-, über Oberkrainer- und Egerländer- bis hin zur Popmusik – ein wahrlicher Ohrenschmaus ist garantiert. Aber nicht nur die knapp 40 Musikgruppen überzeugen mit ihrem Können. Auch die Musikantinnen und Musikanten der 16 Kapellen des Zillertaler Musikbundes beeindrucken als erstklassige Gastgeber am Waldfestplatz in Mayrhofen und verwöhnen die Festivalbesucher mit kulinarischen Zillertaler Schmankerln, erlesenen Weinen und vielem mehr. Nicht minder musikalisch wird es auch am Berg, wenn im Rahmen der ‘Blechlawine am Berg’ beim Gschösswandhaus, auf der Musikinsel und bei der Kasermandlalm zünftig aufgespielt wird.De Isseltaler Musikanten kunnen bekend maken dat zij in 2025 opnieuw geprogrammeerd zijn op het inmiddels zeer bekende festival Blechlawine in Oostenrijk.

Op de foto beklinken Jan-Joris Heling van de Isseltaler Musikanten en Gerhard Meister van Blechlawine de samenwerking.

Deze website gebruikt cookies van derde partijen om bij te houden hoe u onze website gebruikt. Dit helpt ons om beter te begrijpen hoe bezoekers onze site kunnen vinden en gebruiken.   Meer info