Sonsbeek Dubbel

Sonsbeekvlotconcerten laten ook in 2024 weer iets van zich horen!

Sonsbeekvlotconcerten presenteren op Tweede Pinksterdag 20 mei twee concerten onder de noemer ‘Sonsbeek Dubbel’.

Wij zijn verheugd de namen van de bands bekend te kunnen maken die dit jaar gaan optreden in Arnhems mooiste stadspark!

Op maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) treden voor je op:


De concertlocatie is het Sonsbeekvlot, dat ligt in de Grote Vijver van Sonsbeekpark tegenover Brasserie de Boerderij. Kom ook langs bij Sonsbeek Dubbel.

De optredens vinden plaats van 12.00 uur tot 16.00 uur op het Sonsbeekvlot bij Brasserie De Boerderij in Park Sonsbeek Arnhem

Volg ons op Facebook!

Brasserie De Boerderij, Sonsbeek Park, Arnhem

Arnhem – Sonsbeekvlotconcerten laten weer iets van zich horen! Sonsbeekvlotconcerten presenteren in op Tweede Pinksterdag 20 mei 2024 ‘Sonsbeek Dubbel’.  Tussen 12.00 uur tot 16.00 uur treden twee geweldige ensembles op. De optredens vinden plaats op het Sonsbeekvlot bij Brasserie De Boerderij in Park Sonsbeek Arnhem

Onder de naam ‘SONSBEEK DUBBEL’ laat Jan-Joris Heling, de organisator van Sonsbeekvlotconcerten twee orkesten optreden, welke actief zijn in verschillende muziekstijlen en op deze wijze voor het publiek, maar ook voor de muzikanten een crossoverfunctie creëren.  Met een kwalitatief hoogstaande programmering van het festival wordt de blaasmuziek én de bigbandmuziek gepromoot. 

Op Tweede Pinksterdag treden voor u op de Isseltaler Musikanten en het Klarendal Jazzorkest. Op de facebooksite facebook.com/sonsbeekvlotconcerten en Instagram instagram.com/sonsbeekvlotconcerten staat nadere informatie.

12.00 uur: Isseltaler Musikanten

De Isseltaler Musikanten uit het naburige Rheden, staan onder leiding van Cyrille van Poucke en spelen op hoog niveau traditionele en nieuwe Böhmische blaasmuziek. Sinds de oprichting in 1977 is de kapel haar Böhmische Egerländerroots trouw gebleven. Diverse werken van Ernst Mosch und sein Egerländer Musikanten en diverse andere Böhmische (jonge) componisten zullen tijdens het programma de revue passeren.

Gedurende haar 45-jarig bestaan is het blaasorkest uitgegroeid tot een toonaangevende kapel. Met gemiddeld 12 optredens per jaar zijn de muzikanten op de bühne te vinden, niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Het orkest speelde in Zuid-Tirol op het muziekfeest in Tramin, is regelmatig te gast in Hamminkeln (Duitsland) bij de destilleerderij van de befaamde Isseltaler Kruidenlikeur en heeft in mei 2022 geprogrammeerd gestaan op de 3e editie van het Open Air festival Blechlawine in Mayrhofen (Oostenrijk). In 2025 staan de Isseltaler Musikanten weer op dit internationale podium. Ook de Zwarte Cross is geen onbekend terrein voor het orkest; net zoals vorig jaar staan de muzikanten ook dit jaar op het podium in de Tirolertent op de Zwarte Cross.   


De Egerländer muziek is oorspronkelijk volksmuziek uit het Egerland, een regio in het noordwesten van Bohemen (tegenwoordig in Tsjechië rond de stad Cheb (Duits: Eger) en de rivier Eger (Tsjechisch: Ohře). De stad en de rivier heten in het Duits allebei Eger.

14.15 uur: Klarendal Jazzorkest

Ooit ontstond het Klarendal Jazzorkest (KJO) in de bekende Arnhemse volkswijk. Vandaar de naam van deze vitale big band, die onder de leiding van Guus Tangelder steeds andere uitdagingen aangaat. 

Gastsolist: Lukas Proske op accordeon

Klarendal Jazzorkest begeleidt regelmatig jonge musici die studeren aan de conservatoriumafdeling van ArteZ in Arnhem. Tijdens Sonsbeek Dubbel biedt KJO aan accordeonist Lukas Proske de gelegenheid om te schitteren in een aantal interessante arrangementen voor bigband en solist. Deze bijzondere combinatie vereiste ook een speciale keuze voor de composities, die soms een Zuid-Oost-Europese, balkanachtige sfeer uitademen.

De samenstelling van het orkest? Een uniek en verfrissend samenraapsel van professionals, semi-professionals, ambitieuze liefhebbers en ArteZ-(conservatorium)talenten. Kenmerkend is de leeftijdsopbouw: in KJO spelen zowel twintigers als zestigers. Deze muzikanten hebben een gezamenlijke missie: de big bandtraditie levend houden en voor de actuele, avontuurlijke uitingen van deze jazzcultuur een nieuw publiek aanboren.

Het repertoire is zeer breed en gevarieerd. Naast ambitieuze composities van Bob Mintzer, Mike Manieri en Jaco Pastorius, met een stevige, funky ondergrond, speelt KJO klassiekers in de soepele swingtraditie van Count Basie en arrangeur Sammy Nestico. Moderne, bebop-georiënteerde jazz wordt afgewisseld met aangrijpende ballads.

Tijdens twee of drie kernachtige sets maakt het publiek kennis met een springlevend orkest in ontwikkeling.

KJO speelde in voorgaande jaren al enkele keren op het vlot in de vijver van Sonsbeek. De muzikanten bewaren goede herinneringen aan de sfeer en het publiek en verheugen zich op de 20ste mei.

Sonsbeek vlotconcerten

De zogenaamde Vlotconcerten of Promenadeconcerten maken al meer dan 40 jaar deel uit van de zomerse evenementen in het Sonsbeekpark. In 1978 is de serie opgestart door de gemeente Arnhem en de VVV en vervolgens overgenomen door Arnhem Promotion. Lange tijd was Paul Wijtvliet de drijvende kracht. In 2018 en 2019 werden de concerten georganiseerd door de Stichting Sonsbeekfestival/Stichting Straatleven. Inmiddels heeft organisator Jan-Joris Heling het stokje overgenomen. Jan-Joris Heling: “De concerten op het vlot dreigden verloren te gaan, hetgeen ertoe zou leiden dat vanaf het prachtige concertpodium met natuurlijke akoestiek geen muziek meer zou klinken. Dit ging mij te ver, vandaar dat ik zelf naar de mogelijkheden ben gaan zoeken om de concerten door te laten gaan. In een goede samenwerking met Tobias Haagsma van Brasserie De Boerderij is de intentie uitgesproken om de concerten in ieder geval de komende twee jaar te laten plaatsvinden. Met een subsidiebijdrage van de gemeente Arnhem kan de muziek worden gepromoot en het concertpodium in Arnhem voor de toekomst worden behouden.”

Gratis toegankelijk

In de landschapsparken Sonsbeek, Zypendaal en Gulden Bodem hebben burgers sinds jaar en dag vrij toegang. De vlotconcerten zijn laagdrempelig; er wordt geen entree geheven. 


Klik op de posters voor meer informatie!

Dit waren de concertposters van 2023:
Dit waren de concertposters van 2022:

Deze website gebruikt cookies van derde partijen om bij te houden hoe u onze website gebruikt. Dit helpt ons om beter te begrijpen hoe bezoekers onze site kunnen vinden en gebruiken.   Meer info