Sonsbeek Dubbel

Sonsbeekvlotconcerten laten ook in 2023 weer iets van zich horen! Sonsbeekvlotconcerten presenteert in de zomermaanden weer enkele concerten onder de noemer ‘Sonsbeek Dubbel’. Per middag gaan twee geweldige ensembles optreden. De optredens vinden plaats van 12.00 uur tot 16.00 uur op het Sonsbeekvlot bij Brasserie De Boerderij in Park Sonsbeek ArnhemWij zijn verheugd de namen van de bands bekend te kunnen maken die dit jaar gaan optreden in Arnhems mooiste stadspark!

Op maandag 29 mei 2023 (2e Pinksterdag) treden voor je op:

Klarendal Jazzorkest en

Die Original Apfelstrudel Oberkrainer

Op zondag 2 juli 2023 treden voor je op:

Bonkenbargkapel Oldenzaal en

Crossover Oosterbeek

De concertlocatie is het Sonsbeekvlot, dat ligt in de Grote Vijver van Sonsbeekpark tegenover Brasserie de Boerderij.

Kom ook langs bij Sonsbeek Dubbel

Volg ons op Facebook!

Brasserie De Boerderij, Sonsbeek Park, Arnhem


Klik op de posters voor meer informatie!


Onder de naam ‘SONSBEEK DUBBEL’ laat Jan-Joris Heling, de organisator van Sonsbeekvlotconcerten twee orkesten per dag optreden, welke actief zijn in verschillende muziekstijlen en op deze wijze voor het publiek, maar ook voor de muzikanten een crossoverfunctie creëren.

Sonsbeek vlotconcerten

De zogenaamde Vlotconcerten of Promenadeconcerten maken al meer dan 40 jaar deel uit van de zomerse evenementen in het Sonsbeekpark. In 1978 is de serie opgestart door de gemeente Arnhem en de VVV en vervolgens overgenomen door Arnhem Promotion. Lange tijd was Paul Wijtvliet de drijvende kracht. In 2018 en 2019 werden de concerten georganiseerd door de Stichting Sonsbeekfestival/Stichting Straatleven. Inmiddels heeft organisator Jan-Joris Heling het stokje overgenomen. Jan-Joris Heling: “De concerten op het vlot dreigden verloren te gaan, hetgeen ertoe zou leiden dat vanaf het prachtige concertpodium met natuurlijke akoestiek geen muziek meer zou klinken. Dit ging mij te ver, vandaar dat ik zelf naar de mogelijkheden ben gaan zoeken om de concerten door te laten gaan. In een goede samenwerking met Tobias Haagsma van Brasserie De Boerderij is de intentie uitgesproken om de concerten in ieder geval de komende twee jaar te laten plaatsvinden. Met een subsidiebijdrage van de gemeente Arnhem kan de muziek worden gepromoot en het concertpodium in Arnhem voor de toekomst worden behouden.”

Gratis toegankelijk

In de landschapsparken Sonsbeek, Zypendaal en Gulden Bodem hebben burgers sinds jaar en dag vrij toegang. De te organiseren vlotconcerten zijn laagdrempelig; er wordt geen entree geheven. 

Dit waren de concertposters van 2022:

Deze website gebruikt cookies van derde partijen om bij te houden hoe u onze website gebruikt. Dit helpt ons om beter te begrijpen hoe bezoekers onze site kunnen vinden en gebruiken.   Meer info