Sonsbeek Dubbel

Sonsbeekvlotconcerten laten weer iets van zich horen! Sonsbeekvlotconcerten presenteerden in juni 2022 ‘Sonsbeek Dubbel’. Zowel op Tweede Pinksterdag 6 juni, als op zondag 26 juni 2022 hebben per middag twee geweldige ensembles opgetreden. De optredens vonden plaats van 12.00 uur tot 16.00 uur op het Sonsbeekvlot bij Brasserie De Boerderij in Park Sonsbeek Arnhem

Onder de naam ‘SONSBEEK DUBBEL’ laat Jan-Joris Heling, de organisator van Sonsbeekvlotconcerten twee orkesten per dag optreden, welke actief zijn in verschillende muziekstijlen en op deze wijze voor het publiek, maar ook voor de muzikanten een crossoverfunctie creëren.

Sonsbeek vlotconcerten

De zogenaamde Vlotconcerten of Promenadeconcerten maken al meer dan 40 jaar deel uit van de zomerse evenementen in het Sonsbeekpark. In 1978 is de serie opgestart door de gemeente Arnhem en de VVV en vervolgens overgenomen door Arnhem Promotion. Lange tijd was Paul Wijtvliet de drijvende kracht. In 2018 en 2019 werden de concerten georganiseerd door de Stichting Sonsbeekfestival/Stichting Straatleven. Inmiddels heeft organisator Jan-Joris Heling het stokje overgenomen. Jan-Joris Heling: “De concerten op het vlot dreigden verloren te gaan, hetgeen ertoe zou leiden dat vanaf het prachtige concertpodium met natuurlijke akoestiek geen muziek meer zou klinken. Dit ging mij te ver, vandaar dat ik zelf naar de mogelijkheden ben gaan zoeken om de concerten door te laten gaan. In een goede samenwerking met Tobias Haagsma van Brasserie De Boerderij is de intentie uitgesproken om de concerten in ieder geval de komende twee jaar te laten plaatsvinden. Met een subsidiebijdrage van de gemeente Arnhem kan de muziek worden gepromoot en het concertpodium in Arnhem voor de toekomst worden behouden.”

Gratis toegankelijk

In de landschapsparken Sonsbeek, Zypendaal en Gulden Bodem hebben burgers sinds jaar en dag vrij toegang. De te organiseren vlotconcerten zijn laagdrempelig; er wordt geen entree geheven. 

Deze website gebruikt cookies van derde partijen om bij te houden hoe u onze website gebruikt. Dit helpt ons om beter te begrijpen hoe bezoekers onze site kunnen vinden en gebruiken.   Meer info