Workshops

Zeven (7) Egerländer Workshops met (inter)nationaal bekende docenten zoals Ernst Hutter, Holger Müller, Die Innsbrucker Böhmische, Geert Sprick, Jos Jansen, Cyrille van Poucke e.v.a. zorgden voor een geweldige promotie van de blaasmuziek in Nederland. Bevordering van beoefening van Egerländerblaasmuziek door jonge en oudere amateurmuzikanten is onze missie. 

Workshop 2023

De Isseltaler Musikanten en instrumentenbouwer Miraphone hebben op zaterdag 22 april 2023 de bekende componist en dirigent Michael Klostermann uitgenodigd om in Duiven een Next Level workshop te geven. De workshop is genaamd ‘Het Geheim van de Böhmische Blasmusik’. Klostermann zal tijdens zijn workshop zowel de theoretische basis, als de praktische uitvoering van een polka en een wals behandelen volgens de Böhmische principes.

Workshop 2020

Egerländer Workshop 2020 met Die Innsbrucker Böhmische!

Op 29 februari 2020 hebben de Isseltaler Musikanten weer een Egerländer Workshop georganiseerd. De topmusici van ‘Die Innsbrucker Böhmische’ komen naar Cultuurcentrum De Ogtent in Duiven voor een workshopdag. Twee keer eerder hebben de professionals van dit onbetwiste toporkest in Nederland een workshop voor blaasmuzikanten gegeven. De Isseltaler Musikanten organiseerden al eerder 7 succesvolle workshops.

Workshop 2012

Isseltaler Egerländer Workshop 2012 wederom met Die Innsbrucker Böhmische!

Op 27 oktober 2012 is alweer de zevende Isseltaler Egerländer WORKSHOP gehouden. Afgelopen jaren zijn onder meer de musici Ernst Hutter, tenorhornist en Holger Müller, slagwerker van ‘Die Egerländer Musikanten, das Original’ docent geweest, naast gerenommeerde docenten uit Nederland, zoals Geert Sprick en Jos Jansen. In 2010 zijn de professionals van ‘Die Innsbrucker Böhmische’ voor het eerst naar Velp gekomen. In 2012 zijn  de musici van dit onbetwiste toporkest in het Böhmische muziekgenre wederom naar Velp gekomen. Overdag zijn zij als docent actief geweest,  ‘s avonds hebben zij een uniek concert gegeven. Deelnemers aan de workshop hadden gratis toegang tot het concert; zij hebben hun docenten dus ‘s avonds musicerend aan het werk kunnen zien.

Workshop 2010

Isseltaler Egerländer Workshop 2010 met Die Innsbrucker Böhmische

Voor de zesde keer hebben de Isseltaler Musikanten in 2010 hun Isseltaler Egerländer WORKSHOP georganiseerd. Afgelopen jaren zijn onder meer de musici Ernst Hutter, tenorhornist en Holger Müller, slagwerker van ‘Die Egerländer Musikanten, das Original’ docent geweest, naast gerenommeerde docenten uit Nederland, zoals Geert Sprick en Jos Jansen. In 2010 zijn de professionals van ‘Die Innsbrucker Böhmische’ naar Velp gekomen. De musici van dit onbetwiste toporkest in het Böhmische muziekgenre zijn overdag als docent actief geweest en hebben ‘s avonds een uniek concert gegeven. De deelnemers aan de workshop hebben hun docenten dus ‘s avonds musicerend aan het werk gezien.

Workshop 2008

Op zaterdag 25 oktober 2008 is in Velp Gld. de 5e Isseltaler EgerländerWORKSHOP gehouden. Overdag hebben de deelnemers aan de workshop (amateur-muzikanten) onder deskundige leiding muziekstukken ingestudeerd, welke ’s avonds tijdens een openbaar concert als gelegenheidsorkest werden uitgevoerd. Aansluitend was er concert door de Isseltaler Musikanten en Nizozemska worden gegeven. Artistiek-inhoudelijk verantwoordelijk voor deze dag was Bennie ter Heide, muzikaal leider van de Isseltaler Musikanten. 

Workshop 2006 

Op zaterdag 28 oktober 2006 werd in Velp Gld. al weer voor de vierde keer de Isseltaler Musikanten EgerländerWorkshop gehouden. Deze workshop werd georganiseerd in samenwerking met de Doelgroep Blaaskapellen van de KNFM.

Overdag hebben de ruim 100 deelnemers aan de workshop (amateur-muzikanten) onder deskundige leiding muziekstukken ingestudeerd, welke ’s avonds tijdens een openbaar concert als gelegenheidsorkest zijn uitgevoerd. Aansluitend is er tot ongeveer 23.00 uur een concert door de Isseltaler Musikanten worden gegeven. Artistiek-inhoudelijk verantwoordelijk is geweest Hugo Masselink,wnd. muzikaal leider van de Isseltaler Musikanten.

Workshop 2000-2004

De Isseltaler Musikanten zijn er terecht trots op, dat zij op 25 november 2000 hun eerste Egerländer Workshop hebben georganiseerd. De organisatie was er namelijk in geslaagd om grootheden als Ernst Hutter, Helga Reichel en Holger Müller (alle drie uit het orkest van wijlen Ernst Mosch) naar Velp te halen en tegelijkertijd hebben zij ook nog klinkende namen uit eigen land weten te interesseren voor hun workshop. Naast de musici uit het orkest van Ernst Mosch, hebben Jos Jansen, Geert Sprick en Robin Loff als docent opgetreden

Deze website gebruikt cookies van derde partijen om bij te houden hoe u onze website gebruikt. Dit helpt ons om beter te begrijpen hoe bezoekers onze site kunnen vinden en gebruiken.   Meer info