Zweimal Blasmusik 2023

‘Zweimal Blasmusik 2023’ met Die Salländer en de Isseltaler Musikanten 

Isseltaler Musikanten organiseren weer ‘Zweimal Blasmusik’.

Babberich – De Isseltaler Musikanten hebben in Babberich weer een groot blaasmuziekfeest georganiseerd. Op zaterdag 7 oktober 2023 hebben onder de noemer ‘Zweimal Blasmusik’ twee bekende blaaskapellen hun komst naar Kulturhus De Borg in Babberich aangekondigd: de Isseltaler Musikanten zelf en Die Salländer. Deze jonge kapel heeft in korte tijd een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd met optredens in binnen- en buitenland.


Zweimal Blasmusik 2023De Isseltaler Musikanten uit Rheden zijn organisator van ‘Zweimal Blasmusik’. ‘Zweimal Blasmusik’ is de vlag die de lading dekt. Het is bedoeld als een serie van blaasmuziekevenementen, waarbij twee topblaaskapellen in een non-stopprogramma op het podium gaan plaatsnemen. In een gezellige entourage kan het publiek genieten van blaasmuziek op topniveau, waarbij door Drumfanfare “St. Jan” Babberich wordt gezorgd voor een hapje en een drankje.
Het feest wordt om 19.00 uur geopend door Die Salländer.


Die Salländer op Zweimal Blasmusik 2023Zeven liefhebbers van Böhmische Blasmusik hebben elkaar een aantal jaren geleden gevonden en het orkest Die Salländer opgericht. In de kleine bezetting wordt de typisch Böhmische blaasmuziek ten gehore gebracht zoals deze is gecomponeerd door onder andere Ernst Mosch, Franz Watz, Berthold Schick u.s. Allgäu6 en diverse Tsjechische componisten. 

Die Sallander spelen een afwisselend programma bomvol met Blasmusik-klassiekers, nieuwe werken en diverse solistische stukken. 

De muzikanten van deze 7-mansbezetting hebben ruime ervaring opgedaan bij de bekende blaaskapellen in Nederland, zoals De Grenslandkapel, de Isseltaler Musikanten en Herman Engelbertinck u.s. Egerländer Musikanten. Die Salländer bestaan uit de volgende muzikanten:

Martijn Tellmann – Flügelhorn/trompet

John Wagenvoort – Flügelhorn/trompet

Bennie ter Heide – Flügelhorn/trompet

Geert Theeuwen – Tenorhorn/trombone

Robert Valk – Bariton

Ard Horsman – Bastuba

Sjoerd ter Braak – Slagwerk    


Inmiddels spelen zij op diverse festivals, verzorgen zij optredens tijdens Frühschoppen, Duitse avonden en diverse (oktober)feesten en nu ook op ‘Zweimal Blasmusik’. Om 21.00 uur betreden de Isseltaler Musikanten het podium.

Isseltaler Musikanten op Zweimal Blasmusik 2023Dirigent Cyrille van Poucke heeft met de Isseltaler Musikanten voor ‘Zweimal Blasmusik’ een feestelijk programma voorbereid. Diverse werken van Ernst Mosch und sein Egerländer Musikanten en diverse andere Böhmische (jonge) componisten zullen de revue passeren.
Deze muzikanten onder leiding van Cyrille van Poucke spelen op hoog niveau traditionele en nieuwe Böhmische blaasmuziek. Sinds de oprichting in 1977 is de kapel haar Böhmische Egerländerroots trouw gebleven. 

Gedurende haar meer dan 45-jarig bestaan is de blaaskapel uitgegroeid tot een toonaangevende kapel. Met gemiddeld 12 optredens per jaar zijn de muzikanten op de Bühne te vinden. Niet alleen in Nederland, maar ook bijvoorbeeld in Hamminkeln (Duitsland) bij feesten van de destilleerderij van de befaamde Isseltaler Kruidenlikeur en in Tramin in Zuid-Tirol. In mei 2022 hebben de muzikanten geprogrammeerd gestaan op het Open Air der Blasmusik Blechlawine in Oostenrijk en dit jaar in juli staan de muzikanten op het podium van de Tirolertent op de Zwarte Cross.

De muzikanten organiseerden meerdere keren Egerländerworkshops en concerten met bekende Duitse en Oostenrijkse professionele muzikanten. Waar en wanneer?                                                                                                                                                                            

Zweimal Blasmusik wordt gehouden op zaterdagavond 7 oktober 2023 in Kulturhus De Borg, Babborgaplein 3a, (6909 DW) Babberich (Zevenaar). De aanvang is 19.00 uur en de zaal gaat om 18.00 uur open. Kaarten zijn – indien nog beschikbaar – verkrijgbaar aan de zaal en via onze website. De toegangsprijs bedraagt € 12,50 per persoon en in de voorverkoop € 10,00. U kunt ook kaarten bestellen via 026 – 38 20 245 of per e-mail info@isseltalermusikanten.nl

De kaarten zijn ook in de e-ticketshop verkrijgbaar.

Wilt u met een groep komen? Stuur dan even een e-mail naar ons. U ontvangt dan nadere instructies.

Zelf de kaarten vooruit via de bank betalen kan ook. Stuur dan ook even een e-mal aan ons en u ontvangt een betaalverzoek. Ons IBAN-nr. is NL21 INGB 0003 9636 44.

Heeft u vragen of speciale wensen? Stuur ons een bericht via info@isseltalermusikanten.nl  of bel ons 026-3820245.Speis & Trank

In de directe omgeving van de feestlocatie zijn er veel gelegenheden waar u vooraf zou wat zou kunnen eten of drinken. Uiteraard wordt er tijdens Zweimal Blasmusik ook gezorgd voor de inwendige mens; Drumfanfare “St. Jan” Babberich gaat namelijk onder andere zorgen voor de lekkerste broodjes en hamburgers.

Eetgelegenheden in de directe omgeving van de feestlocatie:

Brasserie Wirtshaus Elten 

TripAdvisor restaurants in Babberich e.o.

Feestlocatie

Zweimal Blasmusik wordt gehouden in Kulturhus de Borg te Babberich. De Isseltaler Musikanten worden bij de organisatie in Babberich gefaciliteerd door Drumfanfare “St. Jan” Babberich.

Kulturhus De Borg, Babborgaplein 3a, 6909 DW Babberich 

Tel: 0316-712051 bgg. 06-12543419 

e-mail: kulturhus.babberich@admin

Kulturhus De Borg beschikt over een multifunctionele zaal van 308 m2. In deze moderne, lichte zaal wordt een groot podium opgebouwd.

De zaal wordt speciaal voor ‘Zweimal Blasmusik’ vergroot met twee zalen van elk 37 m2 door flexibele tussenwanden te verwijderen. Tevens wordt de foyer van 115 m2 erbij betrokken. De foyer is voorzien van een moderne bar en zitgelegenheid. In totaal is ruimte op 497 m2.

Deze website gebruikt cookies van derde partijen om bij te houden hoe u onze website gebruikt. Dit helpt ons om beter te begrijpen hoe bezoekers onze site kunnen vinden en gebruiken.   Meer info