Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

‘Zweimal Blasmusik 2023’ met Die Salländer en de Isseltaler Musikanten

7 oktober, 2023 @ 19:00 - 23:00

€12,50

Zweimal Blasmusik 2023

Isseltaler Musikanten organiseren weer ‘Zweimal Blasmusik’.

 

Ga naar de evenementpagina

Regel uw kaartje in de ticketshop

 

Babberich – De Isseltaler Musikanten hebben in Babberich weer een groot blaasmuziekfeest georganiseerd. Op zaterdag 7 oktober 2023 hebben onder de noemer ‘Zweimal Blasmusik’ twee bekende blaaskapellen hun komst naar Kulturhus De Borg in Babberich aangekondigd: de Isseltaler Musikanten zelf en Die Salländer. Deze jonge kapel heeft in korte tijd een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd met optredens in binnen- en buitenland.

 

Salländer  

Zeven liefhebbers van Böhmische Blasmusik hebben elkaar een aantal jaren geleden gevonden en het orkest Die Salländer opgericht. In de kleine bezetting wordt de typisch Böhmische blaasmuziek ten gehore gebracht zoals deze is gecomponeerd door onder andere Ernst Mosch, Franz Watz, Berthold Schick u.s. Allgäu 6 en diverse Tsjechische componisten.

Die Sallander spelen een afwisselend programma bomvol met Blasmusik-klassiekers, nieuwe werken en diverse solistische stukken.

De muzikanten van deze 7-mansbezetting hebben ruime ervaring opgedaan bij de bekende blaaskapellen in Nederland, zoals De Grenslandkapel, de Isseltaler Musikanten en Herman Engelbertinck u.s. Egerländer Musikanten. Die Salländer bestaan uit de volgende muzikanten:

Martijn Tellmann – Flügelhorn/trompet

John Wagenvoort – Flügelhorn/trompet

Bennie ter Heide – Flügelhorn/trompet

Geert Theeuwen – Tenorhorn/trombone

Robert Valk – Bariton

Ard Horsman – Bastuba

Sjoerd ter Braak – Slagwerk

Inmiddels spelen zij op diverse festivals, verzorgen zij optredens tijdens Frühschoppen, Duitse avonden en diverse (oktober)feesten en nu ook op ‘Zweimal Blasmusik’.        

 

Isseltaler Musikanten

De Isseltaler Musikanten uit Rheden zijn organisator van ‘Zweimal Blasmusik’. ‘Zweimal Blasmusik’ is de vlag die de lading dekt. Het is bedoeld als een serie van blaasmuziekevenementen, waarbij twee topblaaskapellen in een non-stopprogramma op het podium gaan plaatsnemen. In een gezellige entourage kan het publiek genieten van blaasmuziek op topniveau, waarbij door Drumfanfare “St. Jan” Babberich wordt gezorgd voor een hapje en een drankje.

Deze muzikanten onder leiding van Cyrille van Poucke spelen op hoog niveau traditionele en nieuwe Böhmische blaasmuziek. Sinds de oprichting in 1977 is de kapel haar Böhmische Egerländerroots trouw gebleven.

Gedurende haar meer dan 45-jarig bestaan is de blaaskapel uitgegroeid tot een toonaangevende kapel. Met gemiddeld 12 optredens per jaar zijn de muzikanten op de Bühne te vinden. Niet alleen in Nederland, maar ook bijvoorbeeld in Hamminkeln (Duitsland) bij feesten van de destilleerderij van de befaamde Isseltaler Kruidenlikeur en in Tramin in Zuid-Tirol. In mei 2022 staan de muzikanten geprogrammeerd op het Open Air der Blasmusik Blechlawine in Oostenrijk.

De muzikanten organiseerden meerdere keren Egerländerworkshops en concerten met bekende Duitse en Oostenrijkse professionele muzikanten.

Waar en wanneer?   

Zweimal Blasmusik wordt gehouden op zaterdagavond 7 oktober 2023 in Kulturhus De Borg, Babborgaplein 3a, (6909 DW) Babberich (Zevenaar). De aanvang is 19.00 uur en de zaal gaat om 18.00 uur open. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal en via www.isseltalermusikanten.nl. Kaarten zijn ook via de e-Ticketshop van de Isseltaler Musikanten te bestellen. De toegangsprijs bedraagt € 12,50 per persoon, in de voorverkoop kosten de kaarten € 10,00 . U kunt ook  kaarten bestellen via 026 – 38 20 245 of per e-mail info@isseltalermusikanten.nl.

Gegevens

Datum:
7 oktober, 2023
Tijd:
19:00 - 23:00
Kosten:
€12,50
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://www.isseltalermusikanten.nl/zweimal-blasmusik/

Organisatoren

Isseltaler Musikanten
Drumfanfare “St. Jan” Babberich

Locatie

Kulturhus de Borg
Babborgaplein 3a
Babberich, Gelderland 6909 DW Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0316 - 712 051
Bekijk de site van Locatie

Deze website gebruikt cookies van derde partijen om bij te houden hoe u onze website gebruikt. Dit helpt ons om beter te begrijpen hoe bezoekers onze site kunnen vinden en gebruiken.   Meer info