Musikfest an der Issel

Feest met de Isseltaler Musikanten en De Dieseltrekkers
‘Musikfest an der Issel in Westervoort‘ Kaarten verkrijgbaar in de voorverkoop in de ticketshop. Volg:

Westervoort – De Isseltaler Musikanten gaan samen met De Dieseltrekkers het succes herhalen en hebben weer een gezellig feest in Westervoort georganiseerd onder de naam ‘Musikfest an der Issel’.

00Days
00Hours
00Minutes
00SecondsOp zondagmiddag 28 januari 2024 zal grote zaal van Wieleman worden voorzien van lange tafels en staan de bierpullen klaar om met gerstenat gevuld te worden. De Isseltaler Musikanten beginnen om 14.00 uur met stemmige Böhmische Musik en zullen het publiek uitnodigen tot ‘gemütlich schunkeln’. Na een korte pauze gaan De Dieseltrekkers de zaal vermaken met gezellige muziek. Aan het eind van de middag zullen beide orkesten een XXL-formatie formeren, waarmee het Musikfest muzikaal wordt afgesloten. Daarna is er volop gelegenheid om samen met de muzikanten gezellig een schnitzel of kipsaté van Wieleman te eten.

De Dieseltrekkers

De Dieseltrekkers vormen een echte Westervoortse vereniging en zijn 65 jaar geleden ontstaan vanuit het carnaval. Tegenwoordig is het orkest thuis in alle muziekstromingen en worden er optredens gegeven van bedrijfsfeesten tot feesttenten en van openluchtconcerten tot – ja nog steeds – carnavalsavonden.

Kwaliteit en veelzijdigheid zijn de kernwoorden van De Dieseltrekkers. Door de uiterst flexibele houding en het twintigtal goede veelzijdige muzikanten gaat het orkest geen muziekstuk uit de weg. Het repertoire is daarom ook zeer gevarieerd van musical- en popmuziek tot nummers uit het Egerländer- en Schlagerrepertoire. Ook Nederlandstalige meezingers en feestmuziek behoren tot het standaardrepertoire zodat het orkest op ieder evenement de juiste sfeer neer kan zetten.

De Dieseltrekkers

Jos Jansen

Dirigent van De Dieseltrekkers is Jos Jansen uit Westervoort. Hij is een fenomeen op de bastrombone en was lange tijd verbonden aan de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Met zijn virtuoze spel, een eigen sound en vooral zijn veelzijdigheid weet hij een groot publiek aan te spreken. Als solist geeft hij optredens in o.a. de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Tsjechië, Italië, Oostenrijk en Zwitserland. 

Jos voelt zich thuis in lichte en klassieke stijlen en is met zijn toegankelijke benadering van muziek zeer inspirerend voor De Dieseltrekkers. Elk jaar komen er weer nieuwe geweldige arrangementen van zijn hand. Voor het optreden op het ‘Musikfest an der Issel’ heeft hij een divers en aantrekkelijk programma samengesteld.

Isseltaler Musikanten

Voordat De Dieseltrekkers het podium betreden, zullen de Isseltaler Musikanten optreden. Deze muzikanten onder leiding van Cyrille van Poucke spelen op hoog niveau traditionele en nieuwe Böhmische blaasmuziek. Sinds de oprichting in 1977 is de kapel haar Böhmische Egerländerroots trouw gebleven. 

Gedurende haar 45-jarig bestaan is het blaasorkest uitgegroeid tot een toonaangevende kapel. Met gemiddeld 12 optredens per jaar zijn de muzikanten op de bühne te vinden, niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Het orkest speelde in Zuid-Tirol op het muziekfeest in Tramin, is regelmatig te gast in Hamminkeln (Duitsland) bij de destilleerderij van de befaamde Isseltaler Kruidenlikeur en heeft in mei 2022 geprogrammeerd gestaan op de 3e editie van het Open Air festival Blechlawine in Mayrhofen (Oostenrijk). 

De Isseltaler Musikanten

Cyrille van Poucke

Cyrille keert met zijn dirigentschap bij de Isseltaler Musikanten terug naar Böhmische blaasmuziek. Al vanaf jonge leeftijd klopt het muzikale hart van Cyrille voor de Egerländermuziek. Hij studeerde trompet aan het Conservatorium van Amsterdam en heeft opgetreden met zowel het Nederlandse Nationaal Jeugdorkest, als het Schlesswig Holstein Musik Festival Orchestra met de dirigenten Leonard Bernstein, Sergiu Celibidache en Georg Solti. Vanaf 1987 is Cyrille eerste trompettist geweest in de Nederlandse radio-orkesten, eerst in het Radio Symfonieorkest en later in de Radio Kamer Filharmonie. Samen met Jos Jansen speelde Cyrille bij de Glanerbrugger Muzikanten.

Waar en wanneer?                                     

Het ‘Musikfest an der Issel’ wordt gehouden op zondagmiddag 28 januari 2024 in Zalencentrum Wieleman, Dorpstraat 11, (6931 BA) Westervoort. De aanvang is 14.00 uur en de zaal gaat om 13.00 uur open.

Kaarten

Kaarten zijn via de e-Ticketshop van de Isseltaler Musikanten te bestellen. De toegangsprijs bedraagt in de voorverkoop € 7,50 per persoon. Aan de zaal op de dag van het concert kosten de kaarten € 10,00. U kunt ook kaarten bestellen per e-mail info@isseltalermusikanten.nl, ronny@dt-orchestra.nl (Ronny Arends)  of via de app op de website.

Wilt u schnitzel mee-eten of kipsaté? Dan kan ook. Koop dan een kaartje inclusief schnitzel of kipsaté voor € 20,00. Deze kaarten zijn alleen in de voorverkoop via de ticketshop verkrijgbaar.

Deze website gebruikt cookies van derde partijen om bij te houden hoe u onze website gebruikt. Dit helpt ons om beter te begrijpen hoe bezoekers onze site kunnen vinden en gebruiken.   Meer info