Workshop 2010

Isseltaler Egerländer Workshop 2010 met Die Innsbrucker Böhmische

Voor de zesde keer hebben de Isseltaler Musikanten in 2010 hun Isseltaler Egerländer WORKSHOP georganiseerd. Afgelopen jaren zijn onder meer de musici Ernst Hutter, tenorhornist en Holger Müller, slagwerker van ‘Die Egerländer Musikanten, das Original’ docent geweest, naast gerenommeerde docenten uit Nederland, zoals Geert Sprick en Jos Jansen. In 2010 zijn de professionals van ‘Die Innsbrucker Böhmische’ naar Velp gekomen. De musici van dit onbetwiste toporkest in het Böhmische muziekgenre zijn overdag als docent actief geweest en hebben ‘s avonds een uniek concert gegeven. De deelnemers aan de workshop hebben hun docenten dus ‘s avonds musicerend aan het werk gezien. 

Het team van docenten werd aangevuld met de Nederlandse klarinettist Jan de Rhoter en de eveneens Nederlandse zangpedagoog Heike Rowold.

Overdag hebben de deelnemers aan de workshop (amateur-muzikanten) onder deskundige leiding muziekstukken ingestudeerd, welke ’s avonds tijdens een openbaar mini-concert als gelegenheidsorkest werden uitgevoerd. Aansluitend is er een concert door de Isseltaler Musikanten en Die Innsbrucker Böhmische gegeven. Artistiek-inhoudelijk verantwoordelijk voor deze dag was Bennie ter Heide, muzikaal leider van de Isseltaler Musikanten. 

De groepsrepetities werden gehouden in de volgende secties: 1. trompet/flügelhorn; 2. tenorhorn/bariton; 3. bas/trombone; 4. slagwerk; 5. hout en 6. zang. 

De beschikbare partijen zijn: fluit in C; 1e, 2e en 3e klarinet in B; 1e en 2e flügelhorn in B; 1e trompet in B; 1e tenorhorn in B (vioolsleutel); bariton in B (vioolsleutel); 1e, 2e  en 3e trombone Bes (vioolsleutel); 1e, 2e en 3e trombone in C (vioolsleutel); 1e, 2e en 3e trombone in B (bassleutel);1e, 2e en 3e trombone in C (bassleutel);1e tuba in C (bassleutel); bas-es (viool- of bassleutel); bas-bes (viool- of bassleutel), slagwerk en zang. 

Deze website gebruikt cookies van derde partijen om bij te houden hoe u onze website gebruikt. Dit helpt ons om beter te begrijpen hoe bezoekers onze site kunnen vinden en gebruiken.   Meer info