Zweimal Blasmusik 2021

‘Zweimal Blasmusik 2021’ met de Böhmerwaldkapel uit het Limburgse Schinnen

Isseltaler Musikanten halen weer een topkapel naar Zweimal Blasmusik.

De Isseltaler Musikanten hebben in Babberich wederom een groot blaasmuziekfeest georganiseerd. Op zaterdag 23 oktober 2021 hebben onder de noemer ‘Zweimal Blasmusik’ twee bekende blaaskapellen hun komst naar Kulturhus De Borg in Babberich aangekondigd: de Isseltaler Musikanten zelf en de Böhmerwaldkapel. 

Zweimal Blasmusik 2021 (Facebook-evenement)

De Isseltaler Musikanten uit Rheden zijn organisator van ‘Zweimal Blasmusik’. ‘Zweimal Blasmusik’ is de vlag die de lading dekt. Het is bedoeld als een serie van blaasmuziekevenementen, waarbij twee topblaaskapellen in een non-stopprogramma op het podium gaan plaatsnemen. In een gezellige entourage kan het publiek genieten van blaasmuziek op topniveau, waarbij door Drumfanfare “St. Jan” Babberich wordt gezorgd voor een hapje en een drankje.

Het feest wordt om 19.00 uur geopend door de Isseltaler Musikanten onder leiding van Cyrille van Poucke.

Om 21.00 uur betreedt de Böhmerwaldkapel het podium. Deze kapel komt uit het Limburgse Schinnen en timmert flink aan de weg met een zeer gemotiveerde groep muzikanten, waaronder veel jonge talenten. Op hun 1e cd “Mit Musik gehn wir auf Reisen” staat onder andere de nieuwe Böhmische klassieker “Böhmische Liebe” van componist Mathias Rauch. Van deze cd zijn er inmiddels in de Benelux, Duitsland en Oostenrijk duizenden verkocht.

Waar en wanneer?                                                                                                                                                                            

Zweimal Blasmusik wordt gehouden op zaterdagavond 23 oktober 2021 in Kulturhus De Borg, Babborgaplein 3a, (6909 DW) Babberich (Zevenaar). De aanvang is 19.00 uur en de zaal gaat om 18.00 uur open. Kaarten zijn – indien nog beschikbaar – verkrijgbaar aan de zaal en via onze website. De toegangsprijs bedraagt € 12,50 per persoon. U kunt ook kaarten bestellen via 026 – 38 20 245 of per e-mail info@isseltalermusikanten.nl

De kaarten zijn ook in de e-ticketshop verkrijgbaar.

Wilt u met een groep komen? Stuur dan even een e-mail naar ons. U ontvangt dan nadere instructies.

Zelf de kaarten vooruit via de bank betalen kan ook. Stuur dan ook even een e-mal aan ons. Ons IBAN-nr. is NL21 INGB 0003 9636 44.

Hier kunt u uw e-Tickets bestellen. Een geprint ticket kan worden gescand aan de deur, maar tickets kunnen ook worden gescand vanaf uw telefoon. Heeft u vragen of speciale wensen? Stuur ons een bericht via info@isseltalermusikanten.nl  of bel ons 026-3820245.

Böhmerwaldkapel op Zweimal Blasmusik 2021

Böhmerwaldkapel 

In 2015 nam de Böhmerwaldkapel succesvol deel aan de Europese kampioenschappen voor Blaaskapellen en wel in de hoogste klasse ook wel genoemd “Die Profi-Stufe”. De kapel werd benoemd tot Vice-Europameister.

In 2016 heeft De Böhmerwaldkapel op uitnodiging van de familie Lechner deelgenomen aan het Lechnerfest in Bisschofshofen in Oostenrijk met een deelnemersveld van enkel toporkesten uit Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland.

Op hun 1e cd “Mit Musik gehn wir auf Reisen” staat onder andere de nieuwe Böhmische klassieker “Böhmische Liebe” van componist Mathias Rauch. Van deze cd zijn er inmiddels in de Benelux, Duitsland en Oostenrijk duizenden verkocht. In juni 2018 werd de 2e CD “Musik fur Feinschmecker” gepresenteerd.

De kapel staat onder leiding van Martin van Diederen. Martin kwam op zeer jonge leeftijd in aanraking met de Böhmische blaasmuziek. Zijn vader Martin Diederen Sr. was muzikaal leider van de toenmalige Böhmerwaldkapel en de Bergkapelle Hillensberg, waar Martin regelmatig als solist op het podium stond. Op 15-jarige leeftijd maakte Martin de overstap naar Die Original Schintaler, een groep die later bekend werd als de Schintaler. Sinds 2013 blies Martin de Böhmerwaldkapel samen met vele muzikanten uit de fanfare Sint Caecilia Schinnen nieuw leven in.          

Isseltaler Musikanten op Zweimal Blasmusik 2021

Isseltaler Musikanten

Dirigent Cyrille van Poucke heeft met de Isseltaler Musikanten voor ‘Zweimal Blasmusik’ een feestelijk programma voorbereid. Diverse werken van Ernst Mosch und sein Egerländer Musikanten en diverse andere Böhmische (jonge) componisten zullen de revue passeren.

De Isseltaler Musikanten werden bijna 45 jaar geleden opgericht aan de boorden van de IJssel in de gemeente Rheden. Hier ligt ook de oorsprong van de naam van het orkest (IJsseldal). De Isseltaler Musikanten zijn gespecialiseerd in de Egerländerblaasmuziek. Het regionale orkest bestaat uit 22 muzikanten. Gedurende haar bestaan is de blaaskapel uitgegroeid tot een toonaangevende kapel. Met gemiddeld 12 optredens per jaar zijn de muzikanten op de Bühne te vinden. Niet alleen in Nederland, maar ook bijvoorbeeld in Hamminkeln (Duitsland) bij feesten van de destilleerderij van de befaamde Isseltaler Kruidenlikeur, in Tramin in Zuid-Tirol en in mei 2022 op het Open Air Blasmusikfestival Blechlawine in Oostenrijk.

De muzikanten organiseerden meerdere keren EgerländerWorkshops en concerten met bekende Duitse en Oostenrijkse professionele muzikanten.     

Spies & Trank

In de directe omgeving van de feestlocatie zijn er veel gelegenheden waar u vooraf zou wat zou kunnen eten of drinken. Uiteraard wordt er tijdens Zweimal Blasmusik ook gezorgd voor de inwendige mens; Drumfanfare “St. Jan” Babberich gaat namelijk onder andere zorgen voor de lekkerste broodjes en hamburgers.

Eetgelegenheden in de directe omgeving van de feestlocatie:

Brasserie Wirtshaus Elten 

TripAdvisor restaurants in Babberich e.o.

Feestlocatie

Zweimal Blasmusik wordt gehouden in Kulturhus de Borg te Babberich. De Isseltaler Musikanten worden bij de organisatie in Babberich gefaciliteerd door Drumfanfare “St. Jan” Babberich.

Kulturhus De Borg, Babborgaplein 3a, 6909 DW Babberich 

Tel: 0316-712051 bgg. 06-12543419 

e-mail: kulturhus.babberich@upcmail.nl

Kulturhus De Borg beschikt over een multifunctionele zaal van 308 m2. In deze moderne, lichte zaal wordt een groot podium opgebouwd.

De zaal wordt speciaal voor ‘Zweimal Blasmusik’ vergroot met twee zalen van elk 37 m2 door flexibele tussenwanden te verwijderen. Tevens wordt de foyer van 115 m2 erbij betrokken. De foyer is voorzien van een moderne bar en zitgelegenheid. In totaal is ruimte op 497 m2.

De locatie in vogelvlucht:

Deze website gebruikt cookies van derde partijen om bij te houden hoe u onze website gebruikt. Dit helpt ons om beter te begrijpen hoe bezoekers onze site kunnen vinden en gebruiken.   Meer info