Böhmisches Tiramisu op het menu

Böhmisches Tiramisu bestaat uit: Cyrille van Poucke op flügelhorn en trompet, Jan Bults op tenorhorn en trombone en Jan Bockhoven op bastuba. Ze maken allen deel uit van de Isseltaler Musikanten. Wij hebben in 2022 ons 45-jarig bestaan gevierd en hebben in dat jaar zowaar het leven gegeven aan een nieuwgeboren ensemble: Böhmisches Tiramisu


Wie een gezellige middag Blasmusik wil meemaken, moet op zondag 21 mei 2023 naar Ugchelen. Het nieuwe blaasmuziektrio ‘Böhmisches Tiramisu’ treedt dan op in het Dorpshuis Ugchelen, Bogaardslaan 81, 7339 AN Ugchelen. 

Het concert is in samenwerking met Gon Bakker en Toon Hartgers van het Dorpshuis Ugchelen georganiseerd en begint om 14.00 uur. De zaal gaat open om 13.00 uur.

Kaarten?

De toegangskaarten à € 10,00 voor dit concert zijn (ook voor aanvang) aan de zaal verkrijgbaar maar kunnen ook vooraf gereserveerd worden via: 026-3820245/ info@boehmischestiramisu.nl of via de app op de website https://bohmischestiramisu.nl


‘Böhmisches Tiramisu’

Melodieën gespeeld door een flügelhorn en bariton begeleidt door een bastuba, kleiner kan eigenlijk niet. Toch lukt het deze doorgewinterde muzikanten om de typische Böhmische blaasmuziek met passie, vuur en gevoel, groots te brengen.

De naam van de groep is zowel artistiek, als culinair op te vatten. Tiramisu betekent letterlijk “beur mij op, maak bij blij” en verwijst naar energie opwekkende elementen. Böhmisches Tiramisu probeert met opbeurende en vrolijke muziek de wereld een stukje leuker te maken. Marsen, polka’s walsen en andere muziek passeren de revue bij een optreden van de drie muzikanten. 

Trend

Böhmisches Tiramisu volgt een algemene trend in de blaasmuziek naar steeds kleinere bezettingen. “Klostermanns Wirtshausmusik”, geschreven door Michael Klostermann was voor hen het voorbeeld. Muziek geschreven voor drie blaasmuzikanten in de basis, waarmee een zo breed mogelijk toonspectrum wordt afgedekt. Het instuderen van de muziekstukken in kleine bezetting gaf de muzikanten zoveel voldoening en leverde zoveel leuke reacties op, dat zij besloten om er mee door te gaan. Een nieuw ensemble was geboren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt cookies van derde partijen om bij te houden hoe u onze website gebruikt. Dit helpt ons om beter te begrijpen hoe bezoekers onze site kunnen vinden en gebruiken.   Meer info