‘Isselthaler Muzikanten blazen een deuntje’

De ‘Isselthaler Muzikanten hebben een deuntje geblazen met De Dieseltrekkers’, zo luidt de kop boven een mooie foto van ons nieuwe zangduo Alice Gijsbertsen en Wim de Zoete bij een artikel in de Gelderlander. De redacteur van de de afdeling ‘koppenmakers’ had wellicht wat beter de foto moeten bekijken, dan had hij of zij de bijna klassieke spellingfouten in de naam ‘Isseltaler Musikanten’ niet gemaakt.

De Gelderlander schreef op 30 januari 2023 het volgende:

“De Isseltaler musikanten hebben gisteren samen met De Dieseltrekkers uit Westervoort zaal Wieleman in die plaats op de kop gezet. De zaal zat stampvol en bezoekers genoten al meezingend aan de bekende lange tafels van een biertje, maar bovenal van het musikfest. De Egerländer muziek voerde de hele middag de boventoon.

De Dieseltrekkers bestaan al 65 jaar en het orkest speelt net zo makkelijk een popnummer als een schlager. Dat doen ze onder leiding van Jos Jansen. Hij is vooral bekend door zijn spel op de bastrombone. Hij was lange tijd verbonden aan de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

Cyrille van Poucke begeleidde de blazers van de Isseltaler Musikanten. Van Poucke is zelf een groot liefhebber van de Egerländer en dirigeerde verschillende orkesten in binnen en buitenland. Beide dirigenten stuwden de Dieseltrekkers en de Isseltaler Musikanten naar grote hoogte.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt cookies van derde partijen om bij te houden hoe u onze website gebruikt. Dit helpt ons om beter te begrijpen hoe bezoekers onze site kunnen vinden en gebruiken.   Meer info