Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Goldene Klänge aus Böhmen

oktober 13 @ 14:00 - 17:00

€10

Goldene Klänge aus Böhmen

 

 

Blaasorkest Die Zwei Dörfer presenteert op zondagmiddag 13 oktober 2024 in DOK6 Theater in Panningen een Böhmische middag onder de naam ‘Goldene Klänge aus Böhmen’. Het programma wordt ingevuld door Blaasorkest Die Zwei Dörfer uit Neerkant en de Isseltaler Musikanten onder leiding van Cyrille van Poucke uit het Gelderse Rheden.

Die zwei Dörfer Musikanten bijten het spits af met een geweldig Böhmisch Mährisch programma op hoog niveau. Na de pauze nemen De Isseltaler Musikanten bezit van het podium, zij behoren tot de top van Nederlandse Blaaskapellen. De organiserende kapel is er alles aan gelegen om het Böhmisch-Mährische genre levendig te houden en te bewaren als cultuurgoed. Dit concert mag je niet missen.

De organiserende Blaaskapel Die Zwei Dörfer is een muziekvereniging uit Meijel en Neerkant. Ze is in februari 1993 ontstaan toen de blaaskapellen Die Lustigen Dorfsfreunde uit Neerkant en De Tesnuzzikkeuit Meijel samen gingen repeteren. Blaaskapel Die Zwei Dörfer beschikken over een volwaardige Egerländer bezetting. Het repertoire is Böhmisch, Moravisch en een vleugje volksmuziek. Het geheel staat onder bezielende leiding van Jos van de Rijt welke samen met het orkest een kwalitatief hoogstaand concert zal verzorgen.

 

 

De topper van de middag zijn De Isseltaler Musikanten uit Rheden onder leiding van Cyrille van Poucke. Zij spelen op hoog niveau traditionele en nieuwe Böhmische blaasmuziek. Sinds de oprichting in 1977 is de kapel haar muzikale Egerländerroots trouw gebleven. Sinds de oprichting in 1977 is de kapel haar muzikale Egerländerroots trouw gebleven. Gedurende haar meer dan 45-jarig bestaan is de blaaskapel uitgegroeid tot een toonaangevende topkapel. In mei 2025 zijn de muzikanten geprogrammeerd op het Open Air der Blasmusik Blechlawine in Oostenrijk, waar zij ook in 2022 hebben opgetreden. De Isseltaler Musikanten organiseerde meerdere keren Egerländerworkshops en concerten met bekende Duitse en Oostenrijkse professionele muzikanten (Die Innsbrucker Böhmische en Michael Klostermann).

De organisatie bestaande uit Die Zwei Dörfer Musikanten en de Stichting Bevordering Blaasmuziek (SBB) hebben de entree zo laag mogelijk gehouden om het concert toegankelijk te maken voor een breed publiek.

 

Tickets: https://apps.ticketmatic.com/widgets/dok6/flow/tickets?event=926642281624#!/addtickets

Gegevens

Datum:
oktober 13
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
€10
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://dok6.eu/theater/productie/goldene-klange-aus-bohmen/

Organisatoren

Blaasorkest Die Zwei Dörfer
Stichting Bevordering Blaasmuziek (SBB)

Locatie

DOK6 Theater
Raadhuisplein 6
Panningen, Limburg 5981 AT Nederland
+ Google Maps
Telefoon
077 - 310 1064
Bekijk de site van Locatie

Deze website gebruikt cookies van derde partijen om bij te houden hoe u onze website gebruikt. Dit helpt ons om beter te begrijpen hoe bezoekers onze site kunnen vinden en gebruiken.   Meer info