Afdrukken

 

  

logo im 2017

Mededelingen

De Isseltaler Musikanten spelen op het festival Blechlawine in mei 2022 

De Isseltaler Musikanten staan geprogrammeerd voor een optreden op zaterdag 28 mei 2022 om 14.00 uur. Op deze dag staan onder andere ook de Kaiser Musikanten, Zornwind, Eine kleine Dorfmusik, Musikatzen en Blaskapelle Gehörsturz op het podium.

De Isseltaler Musikanten danken allen die hebben meegedaan aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. U kunt ons natuurlijk altijd support geven door bijvoorbeeld onze optredens te bezoeken of vriend te worden van de Isseltaler Musikanten http://bit.ly/word_vriend.

Isseltaler Musikanten

De Isseltaler Musikanten vieren in 2022 het 45-jarig jubileum. In 1977 is het orkest samengesteld uit muzikanten afkomstig van diverse plaatsen aan de oevers van de Gelderse IJssel. Met recht zou men het een regionaal orkest kunnen noemen. De thuishaven van het orkest is de gemeente Rheden.

Nadat Velpenaar Bep Enkhoff het orkest tot januari 1984 onder zijn leiding heeft gehad, heeft Johan van den Berg de muzikale leiding overgenomen. Het orkest heeft tot februari 1990 onder directie van deze Rhedense trompettist gestaan. Daarna heeft de Ernst Mosch-musicus Herman Engelbertinck zes jaar lang de muzikale leiding gehad. Vanaf september 1996 tot en met 2 oktober 2004 is de Haaksberger Hugo Masselink de dirigent van het orkest geweest. Van 2 oktober 2004 tot februari 2017 is Bennie ter Heide dirigent geweest. Per 1 februari 2017 is Cyrille van Poucke als dirigent benoemd.

De Isseltaler Musikanten keren terug naar de stijlopvatting van de Original Egerländer Musikanten van Ernst Mosch uit de zestiger jaren en tonen aan dat Egerländermuziek van oudere en jongere componisten, indien het op de juiste wijze wordt geïnterpreteerd, kan swingen. Bij de Isseltaler Musikanten is er duidelijk sprake van extra ‘Schwung’.  

 Cyrille van Poucke, dirigent 

Tagged Under