• Isseltaler Musikanten
  meer dan 40 jaar blaasmuziek!
 • Egerländerblaasmuziek
  zoals het bedoeld is!
 • Optredens met
  Isseltaler Schwung
 • onder leiding van
  Cyrille van Poucke
 • Blaasmuziek
  met Passie
 • Topklasse blaasmuziek
  uit Rheden
 

Zweimal Blasmusik 2021

agenda Isseltaler Musikanten
facebookbannerzweimal
Datum: zaterdag 23 oktober 2021 19:00

Locatie: Kulturhus De Borg, Babberich

  

‘Zweimal Blasmusik 2021’ met de Böhmerwaldkapel uit het Limburgse Schinnen

 

Isseltaler Musikanten halen weer een topkapel naar Zweimal Blasmusik.

De Isseltaler Musikanten hebben in Babberich wederom een groot blaasmuziekfeest georganiseerd. Op zaterdag 23 oktober 2021 hebben onder de noemer ‘Zweimal Blasmusik’ twee bekende blaaskapellen hun komst naar Kulturhus De Borg in Babberich aangekondigd: de Isseltaler Musikanten zelf en de Böhmerwaldkapel. Deze topkapel komt uit het Limburgse Schinnen en timmert flink aan de weg met een zeer gemotiveerde groep muzikanten, waaronder veel jonge talenten.                                                         

Böhmerwaldkapel

In 2015 nam de Böhmerwaldkapel succesvol deel aan de Europese kampioenschappen voor Blaaskapellen en wel in de hoogste klasse ook wel genoemd "Die Profi-Stufe". De kapel werd benoemd tot Vice-Europameister.

In 2016 heeft De Böhmerwaldkapel op uitnodiging van de familie Lechner deelgenomen aan het Lechnerfest in Bisschofshofen in Oostenrijk met een deelnemersveld van enkel toporkesten uit Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland.

Op hun 1e cd "Mit Musik gehn wir auf Reisen" staat onder andere de nieuwe Böhmische klassieker “Böhmische Liebe" van componist Mathias Rauch. Van deze cd zijn er inmiddels in de Benelux, Duitsland en Oostenrijk duizenden verkocht. In juni 2018 werd de 2e CD "Musik fur Feinschmecker" gepresenteerd.

De kapel staat onder leiding van Martin van Diederen. Martin kwam op zeer jonge leeftijd in aanraking met de Böhmische blaasmuziek. Zijn vader Martin Diederen Sr. was muzikaal leider van de toenmalige Böhmerwaldkapel en de Bergkapelle Hillensberg, waar Martin regelmatig als solist op het podium stond. Op 15-jarige leeftijd maakte Martin de overstap naar Die Original Schintaler, een groep die later bekend werd als de Schintaler. Sinds 2013 blies Martin de Böhmerwaldkapel samen met vele muzikanten uit de fanfare Sint Caecilia Schinnen nieuw leven in.                                                                                               

Isseltaler Musikanten

De Isseltaler Musikanten uit Rheden zijn organisator van 'Zweimal Blasmusik'. 'Zweimal Blasmusik' is de vlag die de lading dekt. Het is bedoeld als een serie van blaasmuziekevenementen, waarbij twee topblaaskapellen in een non-stopprogramma op het podium gaan plaatsnemen. In een gezellige entourage kan het publiek genieten van blaasmuziek op topniveau, waarbij door Drumfanfare "St. Jan" Babberich wordt gezorgd voor een hapje en een drankje.

Waar en wanneer?                                     

Zweimal Blasmusik wordt gehouden op zaterdagavond 23 oktober 2021 in Kulturhus De Borg, Babborgaplein 3a, (6909 DW) Babberich (Zevenaar). De aanvang is 19.00 uur en de zaal gaat om 18.00 uur open. Kaarten zijn - indien nog beschikbaar - verkrijgbaar aan de zaal en via www.isseltalermusikanten.nl. Kaarten zijn ook via de e-Ticketshop van de Isseltaler Musikanten te bestellen. De toegangsprijs bedraagt € 12,50 per persoon. U kunt ook  kaarten bestellen via 026 - 38 20 245 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

Telefoon
0316-712051
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Babborgaplein 3, 6909 DW Babberich, Nederland

 

Kaart


Isseltaler Musikanten gebruiken cookies om uw gebruik van onze website te optimaliseren.