• Isseltaler Musikanten
  meer dan 40 jaar blaasmuziek!
 • Egerländerblaasmuziek
  zoals het bedoeld is!
 • Optredens met
  Isseltaler Schwung
 • onder leiding van
  Cyrille van Poucke
 • Blaasmuziek
  met Passie
 • Topklasse blaasmuziek
  uit Rheden

Isseltaler Musikanten op Sonsbeekvlot!

agenda Isseltaler Musikanten
 Registratie gesloten
 
0
Datum: zondag 23 juni 2019 12:00

Locatie: Sonsbeekpark Arnhem  |  Plaats: Arnhem

Sonsbeek Vlotconcerten 2019
‘s-Zondags klinkt er van 12.00 tot 14.00 uur muziek over de vijver door het Arnhemse Sonsbeekpark. De ene keer spelen traditionele bigbands swingende hits, de andere keer is het een blaaskapel met Egerländermuziek of Mährische blaasmuziek. Of het zijn jonge muzikanten van de JazzKids en de PuBi’s met moderne swingende popnummers. Regen is goed voor het park, maar niet tijdens een concert. De ervaring is echter dat deze openluchtconcerten vrijwel altijd doorgaan.

sonsbeek 10 isseltaler

Blaasmuziek uitgelicht 
Topblaasmuziek op het Sonsbeekvlot in Arnhem. Na het concert door Blaaskapel De Breethaler op 16 juni 2019, is nu de beurt aan de Isseltaler Musikanten uit Rheden. Voor deze muzikanten uit Rheden is het bijna een thuiswedstrijd.

De ‘Isseltaler Musikanten’ vierden in 2017 hun 40 jarig jubileum. Gedurende haar bestaan is de Rhedense blaaskapel uitgegroeid tot een toonaangevende kapel die gespecialiseerd is in de Böhmische Egerländermuziek. Door telkens weer gerenommeerde dirigenten aan te trekken heeft het orkest deze groei doorgemaakt en is het orkest na 40 jaar nog springlevend. Er is gebleken dat er een behoorlijke groep liefhebbers van mooie stemmige blaasmuziek is, die de weg naar deoptredens van de Isseltaler Musikanten weet te vinden. Met gemiddeld 12 optredens per jaar zijn de muzikanten op de Bühne te vinden. Niet alleen in Nederland, maar ook bijvoorbeeld in Hamminkeln (Duitsland) bij feesten van de destilleerderij van de befaamde Isseltaler Kruidenlikeur. In het jubileumjaar heeft zelfs een buitenlandse reis naar Tramin in Zuid-Tirol op de agenda gestaan, waar de muzikanten twee succesvolle optredens hebben gedaan op een festival waar ook Die Innsbrucker Böhmische hebben opgetreden. Door een zorgvuldige presentatie op het podium met duidelijk aandacht voor hetgeen de concertbezoeker tegenwoordig verlangt, zijn de Isseltaler Musikanten – ook in het buitenland – graag geziene muzikale gasten.

De Isseltaler Musikanten hebben aan de oorsprong van de Arnhemse Sonsbeekvlotconcerten gestaan. In de beginjaren hebben zij een aantal zeer drukbezochte concerten gegeven in het park. De Isseltaler Musikanten staan onder leiding van Cyrille van Poucke.

 

Waar?

Op het vlot in de Grote Vijver van het Sonsbeekpark,
voor Brasserie de Boerderij, Parkweg 2, 6812 BT Arnhem
van 12.00 tot 14.00 uur
gratis toegang

 

Adres
Parkweg 2

 

Kaart


Isseltaler Musikanten gebruiken cookies om uw gebruik van onze website te optimaliseren.
Ja, ik accepteer cookies.