• Isseltaler Musikanten
  meer dan 40 jaar blaasmuziek!
 • Egerländerblaasmuziek
  zoals het bedoeld is!
 • Optredens met
  Isseltaler Schwung
 • onder leiding van
  Cyrille van Poucke
 • Blaasmuziek
  met Passie
 • Topklasse blaasmuziek
  uit Rheden

Frühlingsfest der Blasmusik

agenda Isseltaler Musikanten
 Registratie gesloten
 
10
fruhlingsfest25032018
Datum: zondag 25 maart 2018 11:30

Locatie: 't Trefpunt Gorssel  |  Plaats: Gorssel

De Isseltaler Musikanten uit het Gelderse Rheden gaan in Gorssel het voorjaar tegemoet met een gezellig ‘Frühlingsfest der Blasmusik’

De Isseltaler Musikanten uit het Gelderse Rheden komen weer naar Gorssel voor een gezellig ‘Frühlingsfest der Blasmusik’ op zondag 25 maart 2018 in Stichting Sport- en Cultureel Centrum 't Trefpunt aan de Molenweg 53-55. 

In samenwerking met het bestuur van ’t Trefpunt gaan het succesvolle concert van vorig jaar op herhaling.

 fruhlingsfest25032018

Isseltaler Musikanten                                                                                                                                                                                                 

Dirigent Cyrille van Poucke heeft met het orkest voor het ‘Frühlingsfest’ een feestelijk programma voorbereid. Diverse werken van Ernst Mosch und sein Egerländer Musikanten en andere (jonge) Böhmische componisten zullen de revue passeren. De 'Isseltaler Musikanten' werden 40 jaar geleden opgericht aan de boorden van de IJssel in de gemeente Rheden. Hier ligt ook de oorsprong van de naam van het orkest (IJsseldal).  De Isseltaler Musikanten zijn gespecialiseerd in de Egerländerblaasmuziek.

Het regionale orkest bestaat uit 22 muzikanten. Gedurende haar bestaan is de blaaskapel uitgegroeid tot een toonaangevende kapel die gespecialiseerd is in de Böhmische Egerländermuziek. Door telkens weer gerenommeerde dirigenten aan te trekken heeft het orkest deze groei doorgemaakt en is het orkest na 40 jaar nog springlevend. Er is gebleken dat er een behoorlijke groep liefhebbers van mooie stemmige blaasmuziek is, die de weg naar de optredens van de Isseltaler Musikanten weet te vinden. Met gemiddeld 12 optredens per jaar zijn de muzikanten op de Bühne te vinden. Niet alleen in Nederland, maar ook bijvoorbeeld in Hamminkeln (Duitsland) bij feesten van de destilleerderij van de befaamde Isseltaler Kruidenlikeur. In het jubileumjaar heeft zelfs een buitenlandse reis naar Tramin in  Zuid-Tirol op de agenda gestaan. Op concoursen heeft het orkest diverse prijzen vergaard en hebben juryleden bevestigd dat het orkest tot de topklasse behoort. Door een zorgvuldige presentatie op het podium met duidelijk aandacht voor hetgeen de concertbezoeker tegenwoordig verlangt, zijn de Isseltaler Musikanten graag geziene muzikale gasten.

Waar en wanneer?                                                                                                                                                                                                    

Het ‘Frühlingsfest der Blasmusik’ wordt gehouden op zondag 25 maart 2018 in Stichting Sport- en Cultureel Centrum 't Trefpunt aan de Molenweg 53-55 te (7213 XD) Gorssel. De aanvang is 11.30 uur en de zaal gaat om 10.30 uur open.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij ’t Trefpunt. Kaarten zijn ook via de e-Ticketshop van de Isseltaler Musikanten te bestellen. De toegangsprijs bedraagt in de voorverkoop € 8,50 per persoon. Aan de zaal op de dag van het concert kosten de kaarten € 10,00. U kunt ook  kaarten bestellen per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Telefoon
0575-493576
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Molenweg 53, 7213 XD Gorssel

 

Kaart


Isseltaler Musikanten gebruiken cookies om uw gebruik van onze website te optimaliseren.