• Isseltaler Musikanten
  bijna 45 jaar blaasmuziek!
 • Egerländerblaasmuziek
  zoals het bedoeld is!
 • Optredens met
  Isseltaler Schwung
 • onder leiding van
  Cyrille van Poucke
 • Blaasmuziek
  met Passie
 • Topklasse blaasmuziek
  uit Rheden

 

Böhmerwaldkapel

In 2015 nam de Böhmerwaldkapel succesvol deel aan de Europese kampioenschappen voor Blaaskapellen en wel in de hoogste klasse ook wel genoemd "Die Profi-Stufe". De kapel werd benoemd tot Vice-Europameister.

In 2016 heeft De Böhmerwaldkapel op uitnodiging van de familie Lechner deelgenomen aan het Lechnerfest in Bisschofshofen in Oostenrijk met een deelnemersveld van enkel toporkesten uit Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland.

Op hun 1e cd "Mit Musik gehn wir auf Reisen" staat onder andere de nieuwe Böhmische klassieker “Böhmische Liebe" van componist Mathias Rauch. Van deze cd zijn er inmiddels in de Benelux, Duitsland en Oostenrijk duizenden verkocht. In juni 2018 werd de 2e CD "Musik fur Feinschmecker" gepresenteerd.

De kapel staat onder leiding van Martin van Diederen. Martin kwam op zeer jonge leeftijd in aanraking met de Böhmische blaasmuziek. Zijn vader Martin Diederen Sr. was muzikaal leider van de toenmalige Böhmerwaldkapel en de Bergkapelle Hillensberg, waar Martin regelmatig als solist op het podium stond. Op 15-jarige leeftijd maakte Martin de overstap naar Die Original Schintaler, een groep die later bekend werd als de Schintaler. Sinds 2013 blies Martin de Böhmerwaldkapel samen met vele muzikanten uit de fanfare Sint Caecilia Schinnen nieuw leven in.                                                                                                                                                                                

Website Scherzachtaler Blasmusik   Facebook Scherzachtaler Blasmusik   Terug naar pagina Line-Up

 

   
Tagged Under
Isseltaler Musikanten gebruiken cookies om uw gebruik van onze website te optimaliseren.