Afdrukken

 

Isseltaler Musikanten

Dirigent Cyrille van Poucke heeft met de Isseltaler Musikanten voor ‘Zweimal Blasmusik’ een feestelijk programma voorbereid. Diverse werken van Ernst Mosch und sein Egerländer Musikanten en diverse andere Böhmische (jonge) componisten zullen de revue passeren.

De Isseltaler Musikanten werden bijna 45 jaar geleden opgericht aan de boorden van de IJssel in de gemeente Rheden. Hier ligt ook de oorsprong van de naam van het orkest (IJsseldal). De Isseltaler Musikanten zijn gespecialiseerd in de Egerländerblaasmuziek. Het regionale orkest bestaat uit 22 muzikanten. Gedurende haar bestaan is de blaaskapel uitgegroeid tot een toonaangevende kapel. Met gemiddeld 12 optredens per jaar zijn de muzikanten op de Bühne te vinden. Niet alleen in Nederland, maar ook bijvoorbeeld in Hamminkeln (Duitsland) bij feesten van de destilleerderij van de befaamde Isseltaler Kruidenlikeur, in Tramin in Zuid-Tirol en in mei 2022 op het Open Air Blasmusikfestival Blechlawine in Oostenrijk.

De muzikanten organiseerden meerdere keren EgerländerWorkshops en concerten met bekende Duitse en Oostenrijkse professionele muzikanten.     

website Isseltaler Musikanten   Facebook Isseltaler Musikanten   Terug naar pagina Line-Up

 

   
Tagged Under