Afdrukken

 

 

 

Die Reifholzkapelle uit Boven-Leeuwen is een aansprekend orkest met Egerländer- en Tsjechisch repertoire dat er in is geslaagd om uit te groeien tot één van de betere en veel gevraagde blaasorkesten van Nederland. Een orkest dat talrijke evenementen in binnen- en buitenland liet uitgroeien tot een groot succes! Dat is Die Reifholzkapelle! 

Hoe is de naam 'Die Reifholzkapelle' ontstaan?
In de jaren na de oorlog werd in het land van Maas en Waal griendhout bewerkt. Het griendhout werd ontdaan van de bast en daarna werden hier hoepels van gemaakt. Die hoepels werden vervolgens weer gebruikt voor het vervaardigen van haringtonnen. De naam "Die Reifholzkapelle" is ontleend aan het Duitse woord Reifholz, hetgeen vertaalt in het Nederlands hoepelhout betekent.

In oktober 1999 beleefde de kapel een nieuw hoogtepunt in haar bestaan. Er werd met succes deelgenomen aan een concours in Muntendam. Hier werd een eerste prijs met lof van de jury behaald. Als eerste orkest in Nederland promoveerde de kapel naar de supertopklasse. In 2011 is de CD met de titel: 'Die Zeit Vergeht' uitgebracht onder leiding van Johan van den Berg.

Het orkest staat onder leiding van Simon Meurs, geen onbekende in de blaaskapellenwereld. Simon studeerde bastuba en harmonie- en fanfaredirectie aan het stedelijk conservatorium in Arnhem.

              

   

                            

 
Tagged Under