• Isseltaler Musikanten
  1977 - 2022: 45 jaar 'Blasmusik'!
 • Egerländerblaasmuziek
  zoals het bedoeld is!
 • Optredens met
  Isseltaler Schwung
 • onder leiding van
  Cyrille van Poucke
 • Blaasmuziek
  met Passie
 • Topklasse blaasmuziek
  uit Rheden

 

 

 

Die Innsbrucker Böhmische opnieuw in Nederland te gast bij de Isseltaler Musikanten.

Het orkest Die Innsbrucker Böhmische werd opgericht in 1997 door slagwerker Norbert Rabanser. De in Zuid-Tirol geboren Rabanser is de muzikale leider van het gezelschap. Tot 1999 heeft hij als slagwerker deel uitgemaakt van het Tiroler Symphonieorchester Innsbruck. Momenteel doceert hij aan het Tiroolse Conservatorium. Het is het onbetwiste toporkest in kleine bezetting in het Böhmische muziekgenre en is in dit genre nog niet overtroffen in kwaliteit. De handelsmerken van de groep zijn de originele composities en de eigen arrangementen, die een hoge mate van virtuositeit verlangen. De professionele muzikanten zijn bij elkaar gekomen om de Böhmische blaasmuziek tot in de perfectie uit te voeren. Ongewoon is de kleine bezetting van zeven man; de sound is echter uniek en heeft een onmiskenbare stijl. De zeven professionele musici van Die Innsbrucker Böhmische komen uit de klassieke muziek. De musici zijn actief in symfonieorkesten, zoals het Tiroler Symphonieorchester Innsbruck of de Münchner- und Wiener Philharmonikern. Een aantal musici was destijds actief bij Ernst Mosch und seine Original Egerländer Musikanten. De musici zijn docent aan muziekscholen en universiteiten, componeren voor blaasorkest en zijn in verschillende muzikale stijlen thuis. Het hart klopt, ondanks de vele verschillende muzikale activiteiten, echter voor de blaasmuziek. Het orkest bestaat in 2017 25 jaar en zal tijdens het optreden beslist 'Das Beste aus 25 Jahhren' spelen. 

 Lees nog meer over Die Innsbrucker Böhmische op deze website. 

Sondergastspiel einer der bekanntesten und musikalisch hochstendsten Formationen des deutschen Sprachraumes: Die Innsbrucker Böhmische
Die "Innsbrucker Böhmische" - 7 studierte Superkönner, die teilweise als Dozenten an Hochschulen bzw. Konservatorien und in bekannten Orchestern (Wiener und Münchner Philharmoniker, Gewandhausorchester Leipzig, Tiroler Sinfonieorchester Innsbruck ...) tätig sind, liefern ein rundum fesselndes Qualitätsprogramm ab, das allen Erwartungen anspruchsvoller Musikliebhaber gerecht wird. Dazu ist dieses noch überaus unterhaltsam und publikumsnah, dargeboten von herzlichen Naturburschen, die ihr Leben spür- und hörbar der musikalischen Oberliga verschrieben haben. Das mit Leidenschaft musizierende Ensemble rund um Schlagzeuger Norbert Rabanser (musikal. Leiter) hat sich zur Aufgabe gemacht, Blasmusik mit Begeisterung, schwungvolll und in größtmöglicher Perfektion, zu hegen und zu pflegen.  

              

   

                            

Tagged Under
Isseltaler Musikanten gebruiken cookies om uw gebruik van onze website te optimaliseren.