• Isseltaler Musikanten
  1977 - 2022: 45 jaar 'Blasmusik'!
 • Egerländerblaasmuziek
  zoals het bedoeld is!
 • Optredens met
  Isseltaler Schwung
 • onder leiding van
  Cyrille van Poucke
 • Blaasmuziek
  met Passie
 • Topklasse blaasmuziek
  uit Rheden

 

 

 

De Drie Donken Blaaskapel uit Den Dungen is een orkest met Moravische emotie.
De leden van de Drie Donken Blaaskapel hebben onderling een hechte muzikale band met een uitgesproken gevoel voor de Moravische en Böhmische blaasmuziek. Muziek die een grote groep mensen aanspreekt en die zij als kapel zo professioneel mogelijk uit willen voeren.Tsjechische blaasmuziek is emotie, vanuit het hart geschreven en uitgevoerd. Het orkest staat onder leiding van José van de Koevering.

In de loop der jaren heeft de kapel diverse LP’s en CD’s gemaakt. In de jaren 70 en 80 heeft het gezelschap bekendheid verworven door optredens in de studio’s in Hilversum in programma’s als de “NCRV-blaastest”, “Voor de Vuist weg” en opnames met diverse bekende artiesten als Toon Hermans, Marco Bakker, Mieke Telkamp, Ciska Peters, Ted de Braak, de Mounties, Ben Kramer, Pierre Knoops, etc. Voor de presentatie van de carnavalshits “Hélène” en “Vogeltje wat zing je vroeg” van Toon Hermans liep destijds het hele dorp uit. Ook de door de kapel georganiseerde Landskampioenschappen om de Gouden Edelweiss hebben Den Dungen op de kaart gezet.

De Drie Donken Blaaskapel heeft in 2015 haar 50 jarig bestaan gevierd met onder andere de presentatie van haar jubileum CD Gratulantum op 27 september 2015. In juli 2016 heeft de Drie Donken Blaaskapel een concertreis naar Lidečko in Tsjechië gemaakt, waar zij onder andere deelnamen aan festivals in Rožnov en Lidečko.
 

              

   

                           

 
Tagged Under
Isseltaler Musikanten gebruiken cookies om uw gebruik van onze website te optimaliseren.