• Isseltaler Musikanten
  meer dan 40 jaar blaasmuziek!
 • Egerländerblaasmuziek
  zoals het bedoeld is!
 • Optredens met
  Isseltaler Schwung
 • onder leiding van
  Cyrille van Poucke
 • Blaasmuziek
  met Passie
 • Topklasse blaasmuziek
  uit Rheden

 

 

Crème de la crème van de blaasmuziek met 'Die Innsbrucker Böhmische

De Isseltaler Musikanten hebbben op zondag 30 april 2017 hun 40-jarig bestaan gevierd met een non-stopprogramma van topblaaskapellen. Headliner was het uit Tirol afkomstige orkest Die Innsbrucker Böhmische. Dit orkest behoort tot de crème de la crème van de blaasmuziek in Europa en is op bijna alle vooraanstaande festivals aanwezig.

De Isseltaler Musikanten hebben Die Innsbrucker Böhmische al vier keer eerder naar Nederland gehaald. Twee keer heeft het orkest aan de Egerländer Workkshops meegewerkt, twee keer trad het van radio en TV bekende gezelschap op in Ooij.  

 20160529 13 Erfurte Hutte (2)20160529 12 Erfurte Hutte (2)

 

Die Innsbrucker Böhmische hebben inmiddels 12 cd’s op hun naam staan met blaasmuziek ‘vom Feinsten’. Het orkest behoort tot de crème de la crème van de blaasmuziek in Europa. In plaats van helemaal naar Zuid-Duitsland of Oostenrijk te reizen voor een optreden van Die Innsbrucker Böhmische, wordt de liefhebbers de gelegenheid geboden om deze sublieme vertolkers van het Böhmische muziekgenre dichter bij huis te beluisteren. 

 

 Bekijk en beluister de beste YouTube filmpjes van Die Innsbrucker Böhmische. 

De nieuwe CD 'Im freien Fall' van Die Innsbrucker Böhmische

Die Innsbrucker Böhmische presenteerden op 10 maart 2018 in Barbian (It.) hun 12-de CD. De titel van deze nieuwe CD is 'Im freien Fall'. De CD bevat een verzameling polka's, marsen en walsen. Bijzonder aan deze CD is dat bijna allemaal eigen nieuwe composities zijn opgenomen. De werken zijn geschreven door Norbert Rabanser, Engelbert Wörndle en de vroegere bassist van het orkest, Mathias Rauch. Ook de wereldhit van de Nederlander Pierre Kartner (Vader Abraham) 'Die kleine Kneipe' (Het kleine café aan de haven) staat op deze cd, maar dan als hommage aan de coverkoning Peter Alexander.

Hörproben CD 'Im freien Fall' 

De achterkant van de CD 'Im freien Fall' van Die Innsbrucker Böhmische (2018).

CD- Bespreking in Mucke Magazine 03.2018

Album Nr. 12 wird titelgerecht und musikalisch »Im freien Fall« eröffnet, im Trio bedanken sich Rabanser und Wörndle stellvertretend für die ganze »Innsbrucker Böhmische« für die vergangenen 25 Jahre – »im freien Fall für uns’re Freunde«. Auch instrumental wurde vorgesorgt: Schon in der Ein­leitung des Eröffnungsmarsches – und spätestens bei den fallenden Inter­vallen im ersten Teil – hört jeder, dass hier gefallen wird. Und das gefällt! Fast wie im Flug vergeht die Zeit beim Hören. Mal tobt sich Gerhard Anker im »Kuhstall« aus, mal stößt man auf hinzugefügte Sexten in der Tonika. Und mal erklingt ein historischer »Innsbrucker-95er«-Sound, wenn Fredi Gradwohl spritzig mit Oberkrainer-Gitarre und -Akkordeon begleitet. Zu den gewohnt eingängigen Stücken aus dem Hause Rabanser, Wörndle und Rauch gesellen sich Hommagen an die großen Entertainer Peter Alexander (»Die kleine Kneipe«) und Karel Gott (»Einfach Karel Gott«, bestehend aus »Du schwarzer Zigeuner« und »Lady Carneval«). »Im freien Fall« scheint eine Reflexion des eigenen Erfolgs in bekannt ironischer »Innsbrucker«-Manier zu sein – geht es für die sieben Herren doch nach 25 Jahren steiler bergauf denn je. Die Aufnahme der Titel »Sonne, Mond und Sterne« und »Wolke 7« unterstützen diesen ironischen Unterton. Denn Hochflug kommt ja bekanntlich nach dem (freien) Fall. Und um diesen Fall gebührend abzuschließen: Bitte nach dem Kauf gut aufpassen auf die CD. Es wäre wirklich schade drum, sollte sie herunterfallen!

Die Innsbrucker Böhmische

Het orkest Die Innsbrucker Böhmische werd opgericht in 1997 door slagwerker Norbert Rabanser. De in Zuid-Tirol geboren Rabanser is de muzikale leider van het gezelschap. Tot 1999 heeft hij als slagwerker deel uitgemaakt van het Tiroler Symphonieorchester Innsbruck. Momenteel doceert hij aan het Tiroolse Conservatorium. Het is het onbetwiste toporkest in kleine bezetting in het Böhmische muziekgenre en is in dit genre nog niet overtroffen in kwaliteit. De handelsmerken van de groep zijn de originele composities en de eigen arrangementen, die een hoge mate van virtuositeit verlangen. De professionele muzikanten zijn bij elkaar gekomen om de Böhmische blaasmuziek tot in de perfectie uit te voeren. Ongewoon is de kleine bezetting van zeven man; de sound is echter uniek en heeft een onmiskenbare stijl. De zeven professionele musici van Die Innsbrucker Böhmische komen uit de klassieke muziek. De musici zijn actief in symfonieorkesten, zoals het Tiroler Symphonieorchester Innsbruck of de Münchner- und Wiener Philharmonikern. Een aantal musici was destijds actief bij Ernst Mosch und seine Original Egerländer Musikanten. De musici zijn docent aan muziekscholen en universiteiten, componeren voor blaasorkest en zijn in verschillende muzikale stijlen thuis. Het hart klopt, ondanks de vele verschillende muzikale activiteiten, echter voor de blaasmuziek.

Twee keer hebben de Isseltaler Musikanten Die Innsbrucker Böhmische naar Velp gehaald voor een workshop en een concert. Op 6 september 2014 speelde dit toporkest voor de derde keer op uitnodiging van de Isseltaler Musikanten in Ooy-Zevenaar. De foto's van dit optreden staan in ons Fotoalbum. Op zaterdag 9 april 2016 zijn Die Innsbrucker Böhmische opnieuw in Ooy-Zevenaar 3 uur lang laten horen te beluisteren geweest en hebben zij laten horen dat zij behoren tot de crème de la crème van de Böhmische blaasmuziek.

Op 30 april 2017 speelden Die Innsbrucker Böhmische op het Jubileumfeest '40 jaar Isseltaler Musikanten' in BabberichLees hier alles over dit optreden


iB WoodstockdB15  

Meer informatie over de Innsbrucker Böhmische op Facebook!

Video's van de Innsbrucker Böhmische op onze pagina Blaasmuziek-links  

 

LKW Innsbrucker Böhmische
John Wagenvoort, Peter van den Borden, Michel Enklaar en Jan-Joris Heling op bezoek bij Die Innsbrucker Böhmische (april 2015)
Tagged Under

Muzikant worden bij de Isseltaler Musikanten?

Dat kan wellicht! Wij zijn altijd op zoek naar blaasmuziektalent. Informeer vrijblijvend of er nu of in de toekomst plaats is binnen een van de secties van ons orkest. Geen proefspel, maar gewoon voor jou en voor ons een proefperiode.  

Lees meer op onze pagina Muzikant worden

 

Isseltaler Musikanten gebruiken cookies om uw gebruik van onze website te optimaliseren.
Ja, ik accepteer cookies.