• Isseltaler Musikanten
  meer dan 40 jaar blaasmuziek!
 • Egerländerblaasmuziek
  zoals het bedoeld is!
 • Optredens met
  Isseltaler Schwung
 • onder leiding van
  Cyrille van Poucke
 • Blaasmuziek
  met Passie
 • Topklasse blaasmuziek
  uit Rheden

 

 

De Isseltaler Musikanten uit het Gelderse Rheden bestaan 40 jaar en gaan dit op zondag 30 april 2017 in Babberich vieren met een non-stopprogramma van topblaaskapellen. Topact is het uit Tirol afkomstige orkest Die Innsbrucker Böhmische. 

Die Innsbrucker Böhmische hebben inmiddels 11 cd’s op hun naam staan. Het orkest heeft vooral veel Mosch-titels en nieuwe composities van Norbert Rabanser, Engelbert Wörndle en de vroegere bassist Mathias Rauch op het programma staan. Het orkest behoort tot de crème de la crème van de blaasmuziek in Europa en is op bijna alle vooraanstaande festivals aanwezig. Naast Die Innsbrucker Böhmische gaan Die Reifholzkapelle uit Boven-Leeuwen, de Drie Donken Blaaskapel uit Den Dungen en de Isseltaler Musikanten zelf er alles aan doen om van het jubileum een onvergetelijk feestje te maken. De Isseltaler Musikanten worden bij de organisatie in Babberich gefaciliteerd door  Drumfanfare "St. Jan" Babberich. De Isseltaler Musikanten zijn met gemiddeld 12 optredens per jaar op de Bühne te vinden. Niet alleen in Nederland, maar ook bijvoorbeeld in Hamminkeln (Duitsland) bij feesten van de destilleerderij van de befaamde Isseltaler Kruidenlikeur. In het jubileumjaar staat zelfs een buitenlandse reis naar het Musikfest in Tramin in Zuid-Tirol op de agenda. Het orkest gaat daar optreden op een festival waar ook Die Innsbrucker Böhmische geprogrammeerd zijn.                                              

Non-stop blaasmuziekTop                

Op het Jubileumfeest van de Isseltaler Musikanten treden dus vier bijzondere orkesten op. Het feest wordt geopend door Die Reifholzkapelle onder leiding van Simon Meurs, een van de grote kenners van de blaasmuziek in Nederland. Die Reifholzkapelle is een aansprekend orkest met Egerländer- en Tsjechisch repertoire en is een van de veel gevraagde blaasorkesten van Nederland.

 

Na dit optreden volgt een optreden van de Drie Donken Blaaskapel onder leiding van José van de Koevering. Dit orkest is bekend geworden door Toon Hermans, die zich bij zijn carnavalskraker 'Vogeltje wat zing je vroeg’ liet begeleiden door de Drie Donken. Na dit succes is de kapel zich gaan specialiseren in de Mährische muziekstijl. Uiteraard treden de feestvierende Isseltaler Musikanten zelf ook op. Zij doen dit in Babberich als opwarmer voor de topattractie op hun verjaardagsfeest: Die Innsbrucker Böhmische.

Die Innsbrucker Böhmische                                                                                                                                                 

Die Innsbrucker Böhmische zijn in heel Europa beroemd van radio en tv en spelen op alle grote festivals. Het is het onbetwiste toporkest in kleine bezetting in het Böhmische muziekgenre en is in dit genre nog niet overtroffen in kwaliteit.

Waar en wanneer?                                                                                                                                                                                      

Het jubileumfeest wordt gehouden op zondagmiddag 30 april 2017 in Kulturhus De Borg, Babborgaplein 3a, (6909 DW) Babberich (Zevenaar). De aanvang is 12.00 uur en de zaal gaat om 11.00 uur open. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal en via www.isseltalermusikanten.nl. De toegangsprijs bedraagt € 10,00 per persoon. U kunt ook kaarten reserveren via de Reserveringslijn 026 - 38 20 245.

 

Tagged Under

Blaasmuzieklinks

Wij hebben een interessante verzameling van de meest relevante blaasmuzieklinks voor u beschikbaar.

 LEES VERDER

35 jaar Isseltaler Musikanten

Muzikant worden bij de Isseltaler Musikanten?

Dat kan wellicht! Wij zijn altijd op zoek naar blaasmuziektalent. Informeer vrijblijvend of er nu of in de toekomst plaats is binnen een van de secties van ons orkest. Geen proefspel, maar gewoon voor jou en voor ons een proefperiode.  

Lees meer op onze pagina Muzikant worden

 

Isseltaler Musikanten gebruiken cookies om uw gebruik van onze website te optimaliseren.